Ett liiiitet steg närmare VM-guld

Ett liiiitet steg närmare VM-guld

Att jag skulle blogga om fotboll var väl inte planen. Men here goes.

Att döma av ljudnivån och antalet aktiva biltutor inne i stan den senaste timmen, skulle man kunna tro att vi redan tagit VM-guld. Alla människor i gula tröjor känner någon konstig sammanhöring och är alla helt plötsligt best buddies. Och många viftande flaggor ur bilfönster, takluckor och bakluckor (?) har jag nog aldrig sett på en och samma gång.

Kvällen var ljummen och inte så farligt myggig och efter att ha stått utanför Lilla Torget och väntat i ca en timme fick vi äntligen ett bord. Trägen vinner! Och vi som tyckte att vi var tidigt ute när vi var där halv sju. Icke. Och betänk nu det faktum att detta bara är gruppspel. Kommer vi till final får man nog tälta utanför dagen innan för att få bord.

När Freddie i 89:e minuten nickade in en vinst till Sverige så skrek hela Borås så hela kroppen skakade. Penny skuttade runt, runt och jag tror nästan hon blev lite gråtmild. Det var en underbart härlig känsla, även för mig som inte direkt är fotbollsfrälst. Men det är något med VM, helt plötsligt är man enade som land, man har samma mål. Alla har gula tröjor och gastar ”ojojoj” i kör.

Jag drack två glas vin och sedan höll jag mig till cola light. Ännu ett destruktivt mönster är brutet. Det känns otroligt skönt att ta kontrollen över sig själv, att ta bort sådana saker som man inte mår bra av. Ett tredje vinglas hade inte fört med sig någonting förutom ett tyngre huvud och en dyrare nota. Och en grövre ångest. Istället gick jag hem med ett leende på läpparna och ett litet uns stolthet.

Sedan insåg jag att det förmodligen var min sista promenad över centralbron och hem till Parkstan. För efter lördag så bor jag inte här längre.

jenny-vm.jpg
Penny är cool och nöjd!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Det var ett gäng mellandagar

Jag läste någonstans ett citat att mellandagarna, de är de enda dagarna per år då det är okej att göra absolut ingenting. Att bara lata

Hejhej Slottet!

I allt det här med sommar och bloggfunk så har jag ju helt missat att jag fortfarande har historier att dela med mig av från

Serier jag följer i juli

När jag inte jobbar så plöjer jag serier, det är ett välkänt faktum (eller?). Så jag tänkte att jag lånar Sandras koncept och så kikar

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!