Första kyssen och en månad i Rom?

Första kyssen och en månad i Rom?


Reklamsamarbete med EF


Jag var nyss fyllda 15 när en pojke kysste mig första gången. Jag hade sneda tänder (min tandställning kom på plats ett halvår senare) och hade nog knappt upptäckt konceptet behå (eller deodorant?). Jag hade permanent på utväxt, snedlugg och för stora jeans. Jag var ett barn och resan till Ramsgate i sydöstra England var mitt första steg in i vuxenlivet.

La Linda 14,5 år

Det är mer än 20 år sedan och jag minns det som igår. Han hette Tristan (eller var det Terry? Jag kanske inte minns det som igår ändå…), hade blonda lockar och var huvudet längre än jag. Och en kväll på väg hem från arkadhallen kysste han mig. Jag stod på tå och hade ingen aning om vad jag skulle göra med tungan.

Att åka på den där språkresan gjorde att min självkänsla växte säkert minst en halvmeter. Inte bara den där kyssen utan det faktum att jag åkte till ett annat land i tre veckor med en kompis utan mamma. Visst, vi bodde hos en värdfamilj som gav oss räkchips i lunchlådan och hade engelskalektioner (som jag inte minns jättemycket ifrån) varje dag men jag minns att jag främst kände mig stolt över att få  möjligheten att ta ansvar och vara vuxen i ett par veckor.

När EF kontaktade mig och frågade om jag ville samarbeta med dem så tänkte jag först ”men är jag inte lite gammal för språkresor?”. Men vet du vad? Det är jag faktiskt inte! EF har nämligen både språkresor och kurser för oss vuxna personer och företagsledare och även praktikprogram för de som studerar på universitet.

Kaffe och croissanter i Italien?

Efter min resa till Italien förra året är jag ruggigt sugen på att lära mig italienska, så här på ålderns höst (moahaha..) men jag måste erkänna att jag blev lite sugen på att gå wild and crazy när jag insåg att EF, förutom de klassiska tyska, spanska, engelska, franska och italienska, även erbjuder kurser i kinesiska och japanska?! Eller varför inte perfektera den amerikanska accenten i Seattle, Chicago eller Honolulu?

Eller plugga engelska på en sten i Central Park?

De flesta av EF's kurser är CSN-berättigade och även om det finns möjlighet att bo hos värdfamilj så uppgraderar jag mig nog till Campus this time around. Åh, jag som aldrig pluggat på universitet blir lite pirrig av känslan att ha ett campus! Shit, det kanske inte är för sent för även mig att få min uni-upplevelse?

Vad säger ni, ska vi köra Rom en månad eller två till hösten?

8 svar

  1. Alltså ja! Kan vi? Skulle inte tacka nej till Italien och lite italienska, som omväxling mot Finland och finskan… 😉

    Och att tänka tillbaka på sin första kyss, den glömmer man liksom inte. Minns att jag var SÅ lycklig. Hände också på resa, fast bara inom Sverige, och minns att vi smsade en del efteråt och jag drömde mig bort om en framtid tillsammans. Satt på en brygga och dagdrömde med ett smärtande hjärta. Vi sågs aldrig igen… 🙂

    1. Va?! Är inte finskan fullt lika exotisk som italienskan? Konstigt. 😉

      Åh, dessa smäktande tonårshjärtan. Aldrig har man varit så hjärtekrossad som då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En hemma-midsommar

Jag har på senare år landat i åsikten att midsommar är min bästa högtid. Med jul på en trygg andraplats. Hur kom jag fram till

Tuppslakt

Maja. Tuppen som blev en Maja eftersom jag döpte kycklingarna innan jag visste könet på dem. Skojade om att vi inte var så fast i

Tretti-nio.

Idag fyller jag 39 år. Och när jag sitter här och försöker skriva det här inlägget inser jag hur mycket jag fastnar i ”ett år

En regnig söndag vid köksbordet

Finns det något bättre och mysigare än en söndag vid köksbordet men en god vän, en termos kaffe, en helt ny Taylor Swift-platta och varsin