Göteborgstips! Herbarium i Palmhuset

Göteborgstips! Herbarium i Palmhuset

Foto 2019-12-04 16 04 53

När jag var i Göteborg förra veckan passade jag på att slinka in till Trädgårdsföreningen och Palmhuset! Kan du förstå att jag, som ändå bodde i Borås i fem år och hade en sambo från Göteborg, aldrig ens visste att Palmhuset existerade? Visst, jag var inte tokintresserad av blommor på den tiden, MEN ÄNDÅ!

Foto 2019-12-04 15 24 42

Palmhuset är alltså ett enormt glashus med olika rum där växter från hela världen bor. De olika rummen är allt mellan 8-20 grader året om och här bor alla möjliga exotiska och knäppa växter och blommor och luften är MAGISK.

Denna fantastiska plats – som man bara kan glida in och sätta sig och VARA i (lite som en kyrka fast med blommor) – är alltså öppen nästan alla dagar året om för allmänheten. Lyx!

Foto 2019-12-04 15 51 02

Men just den här dagen var faktiskt Palmhuset stängt då det förbereddes för utställning – av denna finfina människa, Hanna Wendelbo!

Hanna har alltså just nu en utställning här som heter ”Herbarium” (pågår till 6/1-2020) och där temat är hållbara och närproducerade växter. Poängen är att få oss att tänka på blommor ur ett miljöperspektiv, att ta vara på det som odlas i Sverige och kanske inte köpa en massa importerade blommor under vintersäsongen.

Denna utställning består alltså av torkade blommor från svenska blomsterbönder (är inte bara DET ett magiskt ord) som är odlade under säsongen 2019. Jag älskar idén OCH resultatet. Läs mer om utställningen här!

Foto 2019-12-04 15 46 28

Foto 2019-12-04 15 46 44

Foto 2019-12-04 15 37 52

Sedan visade mig Hanna runt i Palmhusets olika delar, här är vi i Vattenhuset där det också bor fiskar i den här poolen.

Foto 2019-12-04 15 30 21

Just nu var Kameliorna i full färd med att börja blomma så det kommer vara en fantastisk explosion här i januari. En annan poetisk sak – det är dessa kamelior som Hanna ritat av till sin tapet Camille – som nu sitter på min vägg i vardagsrummet (du ska snart få se!). Cirkeln är sluten kan man säga.

Foto 2019-12-04 16 00 27

När jag gick höll Hanna på att bygga ett ”blomstermoln” och jag tänkte ”vilket knäppt och underbart jobb hon har” och tänkte lite i samma tanke ”jag med” och log.

4 svar

  1. Tack snälla Linda för att du kom förbi Palmhuset! Visst är det en underbar (gratis!!!) oas mitt i Göteborg. Om man har väntetid i sina tågförbindelser är det så lätt att fördriva tiden här. Största kramen till dig och längtar så efter att se blommande kamelior på dina väggar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Happy friyay!

Hallå go vänner! Idag är det fredag och det har regnat hela dagen så jag har suttit hemma vid skrivbordet, haft back-to-back interna telefonmöten och

MEG

Min bok ska vara klar idag. Så här sitter jag nu med panik och skrivkramp och mindervärdeskänslor och försöker klämma ur det sista ur den

Bokmässan 2018

Tack Bokmässan!

Foto: Madeleine Wejlerud Vilket jädra kalas! Det är måndag och jag är fortfarande helt golvad efter alla intryck, alla otroligt inspirerande samtal och alla lovord

Hemester – ett dygn på Ulvön

I början av juni blev jag bjuden till Ulvön av Ebba och Tobias, paret som driver Ulvö Hotell. Jag och Ebba har pratat fram och

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!