Göteborgstips! Herbarium i Palmhuset

Foto 2019-12-04 16 04 53

När jag var i Göteborg förra veckan passade jag på att slinka in till Trädgårdsföreningen och Palmhuset! Kan du förstå att jag, som ändå bodde i Borås i fem år och hade en sambo från Göteborg, aldrig ens visste att Palmhuset existerade? Visst, jag var inte tokintresserad av blommor på den tiden, MEN ÄNDÅ!

Foto 2019-12-04 15 24 42

Palmhuset är alltså ett enormt glashus med olika rum där växter från hela världen bor. De olika rummen är allt mellan 8-20 grader året om och här bor alla möjliga exotiska och knäppa växter och blommor och luften är MAGISK.

Denna fantastiska plats – som man bara kan glida in och sätta sig och VARA i (lite som en kyrka fast med blommor) – är alltså öppen nästan alla dagar året om för allmänheten. Lyx!

Foto 2019-12-04 15 51 02

Men just den här dagen var faktiskt Palmhuset stängt då det förbereddes för utställning – av denna finfina människa, Hanna Wendelbo!

Hanna har alltså just nu en utställning här som heter “Herbarium” (pågår till 6/1-2020) och där temat är hållbara och närproducerade växter. Poängen är att få oss att tänka på blommor ur ett miljöperspektiv, att ta vara på det som odlas i Sverige och kanske inte köpa en massa importerade blommor under vintersäsongen.

Denna utställning består alltså av torkade blommor från svenska blomsterbönder (är inte bara DET ett magiskt ord) som är odlade under säsongen 2019. Jag älskar idén OCH resultatet. Läs mer om utställningen här!

Foto 2019-12-04 15 46 28

Foto 2019-12-04 15 46 44

Foto 2019-12-04 15 37 52

Sedan visade mig Hanna runt i Palmhusets olika delar, här är vi i Vattenhuset där det också bor fiskar i den här poolen.

Foto 2019-12-04 15 30 21

Just nu var Kameliorna i full färd med att börja blomma så det kommer vara en fantastisk explosion här i januari. En annan poetisk sak – det är dessa kamelior som Hanna ritat av till sin tapet Camille – som nu sitter på min vägg i vardagsrummet (du ska snart få se!). Cirkeln är sluten kan man säga.

Foto 2019-12-04 16 00 27

När jag gick höll Hanna på att bygga ett “blomstermoln” och jag tänkte “vilket knäppt och underbart jobb hon har” och tänkte lite i samma tanke “jag med” och log.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

4 svar

  1. Tack snälla Linda för att du kom förbi Palmhuset! Visst är det en underbar (gratis!!!) oas mitt i Göteborg. Om man har väntetid i sina tågförbindelser är det så lätt att fördriva tiden här. Största kramen till dig och längtar så efter att se blommande kamelior på dina väggar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Nyhetsmorgon

Datasaker på nyhetsmorgon

Hej hörrni! Imorse var en spännande morgon (och en tidig sådan) – jag var nämligen med på Nyhetsmorgon och pratade om min bok – “Yrke:

Min helg: solkatter, husfix och kristaller

Häng med på min helg (förra helgen) från fredag morgon till söndag kväll. Nu kör vi! Åhhhh helgmornar alltså (ja, jag räknar fredag som helg).

Vlogg: Min midsommar 2020

Häng med till Höga Kustens skärgård och Sandvikens fiskeläge på ULVÖN där jag spenderade midsommar för andra året i rad. Ljuvligt! Se blogginlägget från midsommarafton

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte