Hallå 2018, vad väntar du dig av mig?

Hallå 2018, vad väntar du dig av mig?

Hej på er! Hur mår ni så här några dagar in på det nya året? Själv är jag lite förvirrad över mitt mående men vi återkommer till det.

Jag är fortfarande kvar i Övik, håller på med de sista korrvändorna av min bok som går till tryck på fredag (!!!) och njuter av lugnet. Eller. Försöker njuta i alla fall.

Prestationsångesten. Inte kan det bara vara mig den nafsat på sedan det där klämtande tolvslaget? Jag tänkte någonstans att med nytt år kommer ny energi men jag sitter fortfarande och väntar på den där energin vi kom överens om, jag och 2018.

Jag har strukturerat upp min nya Bullet Journal (satt så länge och ritade igår att jag fick träningsvärk i handen) men sedan tog det liksom stopp. Det är så mycket som ligger där inne och vill ut, det är som att det blir igenkorkat. Inget händer. Och det gör mig så jävla stressad. Det var ju nu det nya året skulle bära mig på sina axlar och släppa loss skaparglöden! Jag känner mig lite snuvad på glödkonfekten.

Så istället för att sitta och glo på skärmen skrapade jag rutor i en kvart och tog mammas bil och kameran och körde några mil ut i skogen. Försökte hitta en annan skaparglöd.

Men istället för den vackra solnedgång som vädret hintade om tidigare idag så drog molnen in som en domedagsprofetia. Go figure.

Kan inte påstå att prestationsångesten är borta men jag fick några fina bilder i alla fall.

Hur känner du? Pepp eller panik inför det nya året?

10 svar

 1. I år känner jag nästan ingenting, ingen vidare superpepp, ingen ångest. Här känns det lite som vilken onsdag som helst fortfarande, vilket är såå skönt! Ingenting har ju egentligen förändrats, mer än att hela vår lägenhet i ett gäng veckor framöver kommer överraska oss med glitter i alla vrår. Tycker dina bilder blev superfina!!

  1. Ahh, åh va skönt ändå! Åtminstone om man inte känner att man kört ända in i kaklet innan jul. Fattar inte vad som hände med andrummet liksom?

 2. Känner mig ändå pepp på 2018 även om energin än så länge uteblivit. Men jag tänker att jullovet håller på till efter trettonhelgen, sen får man sätta fart 😊
  Fina bilder du tog!

 3. jag känner mest pepp inför 2018, trots att jag åstadkommit prick noll hittills. tänker att året är långt och det finns tid att briljera, så jag försöker att inte stressa för att jag legat i pyjamas i soffan sedan årsskiftet. hehe. hoppas din stress släpper också, känner liksom på mig att 2018 kommer bli ett kanonår!

  1. Älskar ”det finns tid att briljera”! När man glimmar till så är det rejält liksom! Jag hoppas också det släpper snart, måste få igång den här skutan snart!

 4. Lite pepp i alla fall, är så himla glad att 2017 är slut. Så lite tacksamhetspepp, kanske man kan säga.
  Jättefina bilder blev det ju i alla fall, moln till trots. Hoppas stressen ger med sig snart! 🙂

 5. Efter att ha legat med influensa sen den 14 december så känner mig helt bortkopplad från livet i stort, så någon pepp har jag inte orkat med att fundera på om jag har, och helt ärligt.. näe, jag är ganska likgiltig tror jag. Det vardagliga livet kommer förmodligen att rulla på precis som vanligt utan några förändringar, men däremot mitt kreativa liv måste det hända något med innan paniken sätter in rejält. Jag känner ingen lust på vare sig sociala medier, foto, bullet journaling.. känner liksom ingen glädje i något av det och det gör mig lite ledsen och fundersam. En kollega på jobbet sa att det kanske är så att jag börjar tröttna efter alla åren och nu vill göra något annat på fritiden.. vad skulle det innebära och vad ska det vara? Ska jag göra mig av med all fotoutrustning, alla fina pysselsaker, rekvisita? Vad ska jag ägna mig åt istället då? Så.. jag får nog inse att jag befinner mig lite i en kris som jag inte vet hur jag ska ta mig ur, men jag kämpar. Jag ska bara bli kvitt alla influensarester först :).

  1. Åh nej!! Gud vilken jobbig känsla. Jag förstår dig helt, har också haft en svacka över jul/nyår (som du förstår) men nu börjar det ordna upp sig så smått. Ibland behöver man en paus för att sakna den där passionen litegrann, allt blir ju vardag liksom. Jag tror inte att du börjar tröttna, jag tror bara att allt har perioder och just nu kanske du behöver lite andrum och mindre pressure.

   Jag hoppas innerligt peppen återkommer, du ÄR ju så bra på det du gör! KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Semester från sociala medier – kan man?

Glad juli! Vi har lämnat den bästa sommarmånaden bakom oss (ja, jag gillar juni bäst) och den här fredagen känns egentligen som min första semesterdag,

Isig utflykt till Ögeltjärnsberget

Hej måndag! Hur har din helg varit? Min har fyllt på pluskontot rejält då jag haft två av mina finaste vänner på besök från Stockholm,

Sociala Medier-dagen i Karlstad

Sociala medier-dagen i Karlstad

Förra veckan åkte jag till Karlstad! Jag var nämligen inbjudan som en av talarna på Sociala Medier-dagen som ägde rum där förra tisdagen. En av