Hej Sixten! (The Artist Formerly Known as Leffe)

Jag och Leia har fått tillskott till familjen – Sixten! Jag kände att ett år utan katt (fick ju ta bort min älskade Silver i november förra året) fick räcka och förra helgen flyttade Sixten hem till oss.

Sixten hette fram till igår Lefko (also known as Leffe) men han lystrade inte alls till det namnet och av personliga skäl så kändes det inte bra att behålla det.

När mamma var här för några dagar sedan råkade hon kalla honom för Sixten och både hon och jag reagerade med ”vaaar kom det ifrån?!” men det fastnade och igår bestämde jag helt sonika mig för att döpa om honom.

Sixten kommer från början från Grekland (precis som Leia), från ett katthem på Syros. Min kompis Hanna är volontär där och när jag oooahade och ahhhade över bilder på kattungar hon la upp på Facebook därifrån så frågade hon om jag inte kanske kunde vara intresserad av en vuxen katt. Och det var jag så klart!

Sixten var då redan i Sverige men behövde omplaceras så då fick han flytta hem till oss! Tanken är att han ska vara utekatt men jag har honom inne nu från början så att han ska börja känna sig trygg och hemma här innan jag börjar släppa ut honom.

Han är en riktig mysig herre som gärna lägger sig på magen och kelar och hans bästa move är att buffa med huvudet på en, nästan stångas, för att få uppmärksamhet.

Han är också en väääldigt pratsam katt som snackar mycket och högt, främst när han vill ha mat men också när han bara känner sig lite förbisedd.

De första dagarna gick han omkring och skrek hela tiden och det var plågsamt för båda själen och öronen men nu börjar han lugna ner sig.

Han har också en enorm dos integritet (och lite storhetsvansinne) och har spenderat hela den här första veckan med att försöka sätta mig och Leia på plats och visa vem som bestämmer. Det har resulterat i ett dussin rivsår på mig och mer än en stand-off mellan honom och Leia. Ännu inget blodvite vilket matte uppskattar.

Och titta som han ligger! Med tassarna i kors, precis som min första katt Mitzi. <3

Men jag tänker att det ger med sig ju mer vi alla lär känna varandra. Det är inte så konstigt att det blir lite stelt när det flyttar in en herre för första gången i vårt hus. Som upplagt för drama liksom.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

19 svar

  1. Grattis till dig och Leia som får dela hem med en så ståtlig katt. Hoppas han kommer trivas hos er. Kanske ha kan bli en arbetskatt? En som håller mössen undan huset. Det är fiffigt 👍 mindre fiffigt om han tror fågelbordet är hans matplats 😳

    1. Ja men det är lite det jag har tänkt, att han ska hålla span på mössen! Just nu är han inte så impad av snön så fåglarna får nog vara ifred ett tag iaf. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

När man inte är överens med boken

Detta inlägg är en del av ett reklamsamarbete med Blank Page Så här såg det ut när jag och Elin plåtade omslag för några veckor sedan.

Blomsterpill och meditation

Hej vänner. Jag är så trött att jag ser i kors. Även om jag försökt använda helgen till återhämtning (hur man nu tror att man

Clubhouse betalprogram

Vill du tjäna pengar på Clubhouse?

Vill du tjäna pengar på Clubhouse? I ett blogginlägg igår meddelade Clubhouse att man nu sjösätter sitt första betalprogram. Tillsammans med betaltjänsten Stripe ska man