Hönsäventyret börjar nu!

Hönsäventyret börjar nu!

Ända sedan jag flyttade hem till Övik för snart två år sedan har jag velat ha höns. Kanske inte tänkt på det så seriöst då det inte riktigt var ett alternativ i Kvaved. Men så köpte jag ett eget hus i somras och då bestämde jag nog mig egentligen för att, inom ett år skulle jag ha egna höns.

Då var bara frågan – var ska de bo? (Och vilken ras ska jag ha, behöver de ha isolerat, hur bygger man en hönsgård, kan jag slakta själv och tusen andra frågor men låt oss ta dem i ordning.)

Jag har ett utrymme längst bak i mitt garage där jag skulle kunna haft dem men då blir ju hönsgården på baksidan av huset och det kändes ju halvkul. Jag vill ju ha dem runt mig där jag är!

Så då började jakten på ett hönshus. Eller någon slags hus jag kunde göra om till hönshus. Bland alternativen fanns allt från att köpa ett färdigställt hönshus till att göra om ett litet förråd eller en husvagn men till slut landade jag på..

Foto 2020-05-17 21 21 48

..en lekstuga!

Begagnade lekstugor går år som smör i solsken just nu på köp- och säljsidor så döm min förvåning när jag hittade den här skönheten bara nån mil bort!

Sedan var bara frågan – hur fan förflyttar man en lekstuga?

Foto 2020-05-17 20 05 51

Jo, man ber morbror Roger och Jonas om hjälp – de med logiskt och pragmatiskt tänkande (och passande släpvagn med vinsch) och sedan står man själv och dokumenterar medan de två, tillsammans med hela familjen som sålde stugan, hjälps åt för att putta upp åbäket på sagda släpvagn.

Foto 2020-05-17 20 21 21

TA-DA! Det blev ju typ en husvagn ändå. Hehe. Fattar du? Hus. Vagn. Hehehe.

Förlåt.

Väl hemma satte Roger fast spännbandet runt närmaste träd och drog helt sonika av stugan, duns ner på gräsmattan bara. Perfekt. Inga problem.

Nu ska jag bara lyckas flytta den på något vänster så den står på någon slags underlag (så den inte ruttnar) och så den står rakt. Och det får gärna ske relativt snart för att…

2020-05-24 17.32.11

..om 21 dagar blir jag hönsmamma!

Min grannkompis Jennifer (som jag varit höns-, katt- och kaninvakt åt ett par gånger) har ju massor med höns så nu fick jag ägg av henne och fick låna hennes kläckare så om 21 dagar har jag förhoppningsvis ett gäng kycklingar som piper här inne!

2020-05-24 17.31.19

Äggen är från raserna Ayam Cemani (helsvarta höns!!) och Isbar och tuppen är Bjurholm så det blir lite goa blandraser. Men se så vackra ägg!

2020-05-24 17.39.51

Så nu står kläckaren här i kökskaoset och surrar och mitt enda jobb de närmaste 18 dagarna är att fylla på vatten så att luftfuktigheten hålls.

Det känns som att julafton kommer i juni i år.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

  1. Åååh vad spännande. Får svindel av att tänka mig att jag går in i hönshuset och plockar ägg. I tanken är jag iklädd rutig klänning och förkläde också konstigt nog…. ÅH KAN MAN INTE BARA FÅ VARA RIK HIPSTERHEMMAFRU PÅ LANDET MED LITE FRILANSJOBB FÖR ATT HÅLLA HJÄRNAN SKARP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintern kom till Sthlm

Vilken lycka! Ni som följer mig på Instagram stories såg kanske hur jag lycklig som ett litet barn nynnade ”vi se det snöar” när jag

Styrelsekonferens

I torsdags och fredags var det dags för styrelsekonferens/kickoff med nya styrelsen i Influencers of Sweden. Vi hade ju, som ni vet, ett extrainsatt årsmöte

Första kyssen och en månad i Rom?

Reklamsamarbete med EF Jag var nyss fyllda 15 när en pojke kysste mig första gången. Jag hade sneda tänder (min tandställning kom på plats ett