Julmarknad på Bruksgodset

Julmarknad på Bruksgodset

181215 - Julmarknad Bruksgodset

Medan det fortfarande rent tekniskt är jul passar jag på att ta med dig till årets julmarknad på Bruksgodset i Banafjäl! Det här är kind of a big deal härom kring, parkeringen var knökfull och ett lämmeltåg av folk kröp mellan parkeringen vid skolan och till godset. Men jag förstår varför, detta var nog den bästa julmarknaden jag varit på i år!

Små röda stugor och ännu mindre röda bodar som sålde tomtar, honung, hemmagjord sylt och tunnbröd, tunnbröd, tunnbröd! Är tunnbröd en lika stor grej där du är? För här är det väldigt viktigt att hitta exakt rätt tunnbröd till julaftonens skinkmacka. Och tydligen finns det i den här röda bagarstugan dit det var kö för att komma in!

181215 - Julmarknad Bruksgodset

Själv var jag mest fascinerad av ekipaget med häst och vagn som gick mellan parkeringen och marknaden, med bjällror och allt. Så mysigt!

Min kompis Anna stod i bagarstugan och sålde fina tingestar, bland annat signa egna ”kompisar” i keramik som hon gör. Och i växthuset fanns ost en masse!

181215 - Julmarknad Bruksgodset

Och så den finaste kompisen av alla – geten med mössa som tydligen tillhörde den ovanliga rasen ”lappget” som är utrotningshotad.

Men det var typ 15 grader kallt och jag hade dumt nog inte tagit på mig underställ MEN hade med mig Leia så jag kunde inte gå inomhus långa stunder så vi blev inte jättelångvariga. Kom dock hem med tunnbröd, så klart!

20181215_124111

Och kom hem till detta. <3

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Nyår

En nyårsafton i Eldsmark

2020. Välkommen du nya decennium! Två dagar in i det nya året och allt känns precis som vanligt. Konstigt va? Är det bara jag som

Annandagen

Efter två veckor i covid-bubblan bestämde jag mig för att det var dags att våga sig ut i världen igen – feberfri och med minimala

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte