Julmarknad på Bruksgodset

Julmarknad på Bruksgodset

181215 - Julmarknad Bruksgodset

Medan det fortfarande rent tekniskt är jul passar jag på att ta med dig till årets julmarknad på Bruksgodset i Banafjäl! Det här är kind of a big deal härom kring, parkeringen var knökfull och ett lämmeltåg av folk kröp mellan parkeringen vid skolan och till godset. Men jag förstår varför, detta var nog den bästa julmarknaden jag varit på i år!

Små röda stugor och ännu mindre röda bodar som sålde tomtar, honung, hemmagjord sylt och tunnbröd, tunnbröd, tunnbröd! Är tunnbröd en lika stor grej där du är? För här är det väldigt viktigt att hitta exakt rätt tunnbröd till julaftonens skinkmacka. Och tydligen finns det i den här röda bagarstugan dit det var kö för att komma in!

181215 - Julmarknad Bruksgodset

Själv var jag mest fascinerad av ekipaget med häst och vagn som gick mellan parkeringen och marknaden, med bjällror och allt. Så mysigt!

Min kompis Anna stod i bagarstugan och sålde fina tingestar, bland annat signa egna ”kompisar” i keramik som hon gör. Och i växthuset fanns ost en masse!

181215 - Julmarknad Bruksgodset

Och så den finaste kompisen av alla – geten med mössa som tydligen tillhörde den ovanliga rasen ”lappget” som är utrotningshotad.

Men det var typ 15 grader kallt och jag hade dumt nog inte tagit på mig underställ MEN hade med mig Leia så jag kunde inte gå inomhus långa stunder så vi blev inte jättelångvariga. Kom dock hem med tunnbröd, så klart!

20181215_124111

Och kom hem till detta. <3

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Sluta gnäll på influencerreklamen!

Igår poddade jag med YouTubern Felicia Aveklew (tyvärr strulade tekniken något kopiöst så vi måste spela in en gång till) och vi kom in på

Min dator har kraschat!

Igår satt jag och skulle uppdatera till senaste operativsystemet på min MacBook Air från stenåldern (ca 2014). Det tuggade på fint tills det plötsligt en

Vlogg: Midsommar 2018

Du har ju redan sett en massa bilder från min midsommar i Friluftsbyn och nu kommer vloggen! Det är blomplockning, kransbindningskurs och en hambo i

Vintersolstånd

Nu vänder det. NU. Eller imorrn bitti. 05.19 för att vara exakt. Då är det så mörkt som det bara kommer bli. Men sen kommer