Hörrni! Jag tror att jag har kommit på vad Leia är för ras! Eller, egentligen var det inte jag utan Sarah som messade mig en dag och skrev ”Du, jag tror att Leia är en Kokoni!” ”En koko-vad?”

Så googlade jag och blev alldeles hjärteglad när jag såg bilderna på rasen Kokoni. Det är mer eller mindre ett helt gäng Leia-hundar! Kolla bara!

Bildkälla

Alltså FATTA hur göllig Leia måste varit som valp! Det gör mig lite ont i själen att jag missade det.

Jag tror nog Leia har något annat i sig med, hennes ansikte är lite spetsigare och jag tror hon är aningen större än en ”normal” kokonihona, plus att hon har ju ingen svans så jag har ingen aning om den varit sådär yvig. Men det känns ju ändå helt klart som att hon har lite av den här rasen i sig!

Leia

Vad tror du? Visst känns det ganska likt? Vad tror du mer hon kan ha i sig?

För dig som är ny här och undrar vad jag yrar om så är det så att Leia är en gammal gatuhund från Grekland. Vill du veta hur det gick till när jag adopterade henne, titta på den här videon. Adoptionsorganisationen hittar ni här och på Facebook här!

11 svar

  1. Var tvungen att googla lite själv. Det är ju en vanlig ras i Grekland så det är ju inte helt omöjligt men som du själv säger, jag tror också att det är något mer där. Eftersom det finns många gatukorsningar i Grekland så är det säkert nått sånt med i mixen men det är nog ingen stor del, så hennes föräldrar är säkert också blandraser med majoritet Kokoni 🙂

  2. Jag har själv en kokoni från kreta som heter Roza o är 2 1/2 år vi har hus på kreta o åker dit varje sommar o Roza följer med förstås jag är helt övertygad om att Leia är en kokoni med kanske nått litet annat iblandat då hon är som du säger något högre än vad som är vanligt för denna ras.. men visst är de härliga😀 vad har hänt med hennes svans?

  3. Jag har en garanterad Kokoni hemma! Hon är från Kos i Grekland. Men hon har lite mera päls, det kan ju bli så med det svenska klimatet! Jätte roligt att hitta!

  4. Hej, jag har en hund från Lesbos från Grekland och hon är än blandras Kokoni och någonting annat som jag inte vet.
    Min Eva ser ut som din hund och är nu 7 år gammal och hon är mitt allt.

  5. Hej! Råkade helt spontant komma in på din blogg när jag sökte på Kokoni-rasen😁 Vi har precis adopterat en hund från Romänien och undrat vad hon kan vara för ras. Och idag smsade de vi adopterade av att de hittade en ras som är väldigt lik vår Lady, nämligen Kokoni! (Men såklart har hon säkert många andra raser också!) Så roligt att se fler!

  6. Jag har också en hund från Rumänien som också är väldigt lik en Kokoni!! Skulle varit roligt att få kontakt och jämföra hundarna, temperament och lynne osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Idag faller löven

Kära dagbok, Idag är det måndag och jag har haft en tokmysig helg! Det har varit så soligt och fint men ändå krispig luft, precis

Månadsrecap: Februari 2023

I februari hade jag sjukt snygga, gröna naglar (med krom såklart) och gjorde en av de roligaste eventen jag gjort i år – Kreatörsdagen! HERRE

Vecka 35-38 | Var tog september vägen?

Jag måste erkänna att det är på skakiga ben jag tar mig an bloggandet igen. Kommer jag ens ihåg hur man gör? Det känns himla

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!