Kvinnor kan inte alltid (eller rättare sagt, vill inte)

Kvinnor kan inte alltid (eller rättare sagt, vill inte)

Allt var ju så bra. Solen sken, jobbet var slut för dagen. Jag åkte till Orminge Centrum och körde den vanliga loven. Apoteket, Lindex och Systemet. Hoppade i bilen och började köra hemåt.

När jag körde iväg tyckte jag att bilen uppförde sig lite skumt och lät lite konstigt, och när jag kom ut från parkeringen på vägen kände jag att den drog kraftigt åt höger. Svängde in på första bästa ställe och jodå, visst fan var det punka på biljäveln.

Helvetes jävla skiiiiiiiit! Har inte tid, har inte ork, har inte lust, har inte råd, pallar inte!

Ringde såklart morbror-som-kan-allt-om-bilar i ren och skär panik. Jag vet nämligen inte hur man byter däck på en bil. Eller rättare sagt, jag kan det i teorin. Bilen ska upp med en sån där pumpgrej och sedan ska man fram med skiftnyckeln (eller vad det nu heter) och slita för kung och fosterland. Och bli skitig. Jag gillar inte att bli skitig.

Efter att jag fått lov av morbror, körde jag de två kilometrarna hem. Jääääättelångsamt. Med varningsblinkers på. Och skämdes bakom solglasögonen medan alla dömande typer, som uppenbarligen inte gör annat än byter däck på fritiden, blängde lite på mig.

Men så kommer ju silverkanten. Jag får herrbesök i helgen. Och herrar kan byta däck. Det ligger i deras gener. Om jag mutar lite med rödvin och god mat så kanske han ställer upp och meckar lite.

Idag är jag kvinnorörelsens stora skam.

3 svar

  1. Nejdå, du ska inte skämmas. Ibland måste det vara helt ok att göra det man är bra på och alla kan inte vara bra på allt. Och byta däck, neeej… Det är inte en färdighet man behöver särskilt ofta och då är det banne mig bättre att öva på något man har mer nytta av! Jämlikhet tycker jag kan ta många uttryck…

    1. Speciellt inte byta däck efter en punktering, på gatan wherever! Tack! Jag brukar klara mycket själv, men att däcket sitter fast rätt känns ganska viktigt, jag vill ju inte dö liksom..

  2. Du passade förstås på att lära dig hur det går till när herrbesöket var hos dig och ändå gjorde det?! 🙂
    Jag tyckte inte att det var så svårt att byta däck efter att jag fått göra det med någon annan ett par gånger. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vloggvecka dag 4: Det gör mig vansinnig!

Vloggveckans fjärde dag spenderar jag hemma i Eldsmark med promenad i solen på skaren, livesändning med mina elever i Social Brand Lab och så försöker