La Linda går på floristkurs

La Linda går på floristkurs

Reklamsamarbete med Medborgarskolan

170520 - OOTD

I lördags var jag på floristkurs på Medborgarskolan och jädrar i min lilla låda vad roligt det var! Jag fick lära mig hur man binder en perfekt symmetrisk bukett (fast mina kanske inte blev fullt så symmetriska) och att tricket med att buketten håller ihop heter spiralbindning!

Jag fick också lära mig en himla massa bra om snittblommor (bland annat att alla snittblommor ska ha kallt vatten eftersom det är mindre bakterier i det) som nog kommer väl till pass nu när säsongen för snittblommor äntligen är här!

En tretimmars kurs en lördag var alldeles perfekt för mig som har svårt med dedication under lång tid och det var liksom en perfekt helggrej att göra som sätter lite guldkant på tillvaron!

Ska vi titta på hur kurseriet såg ut?

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Vi var sisådär tolv tjejer som hade samlats denna lördag tillsammans med vår eminenta kursledare Emma (som jobbar som florist på den där finfina blombutiken i Skanstull ni vet?) Hon lärde oss en massa om hur man ”rensar” snittblommor, bland annat att bladen inte får vara i vattnet (rensa bort blad på ca 1/3 av stjälken) pga då blir det bakterier i vattnet och då får inte blommorna näring.

Man ska också byta vatten varje dag och gärna snitta om när man gör det. Snitta med en vass kniv och i med blomman i vatten inom 30 sekunder annars torkar ”lufthålen” (det fanns ett korrekt ord för detta men det minns jag inte).

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Så här såg kursmaterialet ut, man kan ju inte bli annat än själaglad! Plus att kursrummet luktade så mycket godare och blev så mycket härligare med en massa blommor!

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Vi band två finfina buketter under kursen och till den första såg materialet ut så här. Jag är i full fart med att rensa taggar och ledsna blad! Man KAN också ta bort trista, vattenskadade kronblad på rosor men helst inte då de ”håller ihop” hela kalaset.

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

I kors, vrid medsols och så nästa blomma i ”hålet” mellan de två. Vrid och nästa. KRAMP i handen innan man fick in tekniken! Vi fick också tipset att alltid ha ojämt antal av samma blommor i en bukett för bäst komposition för ögat.

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Som sagt. Inte helt lätt.

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Men så jädra STOLT när jag fick till det!

Alltså det här med att lära sig saker i vuxen ålder, det är så himla tillfredsställande! Speciellt när det är något praktiskt som man valt själv! Och Medborgarskolan har ju en massa sådana kurser, till exempel stadsodling, street photography och Peruansk vegetarisk mat (jag SKA lära mig att gilla laga mat!)!

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Så HÄR fin blev min första bukett till slut!

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Som kurskompis hade jag ingen mindre än drottningen av vardagsglädje, Vanja Wikström! Om hon gillade att leka runt med blommor hela dagen? Jodå, det vågar jag nog lova. Och kolla håret och blusen, det är så mycket vardagsglädje över henne att jag går av (japp, snor uttryck från henne till höger och vänster också numera).

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Den andra buketten innehöll fler och lite mer vilda blommor och det krävde, som ni ser, enorm koncentration.

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Jag älskade också att upptäcka nya blommor som jag inte alls hade koll på. Nästa gång kanske det blir något roligare än de där rackarns tulpanerna hemma!

170520 - Floristkurs med Medborgarskolan

Och så här fin blev den andra buketten! Men gillar man inte blommor så finns det en hel drös annat roligt. För oss bloggare finns det till exempel mobilfoto (älsk!), grundkurs i Adobe Photoshop, InDesign & Illustrator eller bildkomposition. Och olika skrivkurser så klart!

170520 - OOTD

170520 - OOTD

Tack Medborgarskolan för en återfunnen kärlek till snittblommor och för en härlig lördag!

Medborgarskolan finns över hela landet så klicka in dig här för att hitta en spännande kurs i din stad. Mer fortbildning till folket och mer helgkul till er!

13 svar

 1. men åh!!! nu blir jag så himla avundsjuk 🙁 haha. detta har jag tittat på så länge och tänkt ”en dag”. verkar så himla roligt att vara florist och pyssla med växter och snittblommor varje dag. bilderna på dig med buketten är också oerhört fina!

  1. Ja, det var himla mysigt att testa på, även om jag kanske inte ser mig själv i ett hantverksyrke i slutändan. Inte tillräckligt med tålamod. 😉 Och tack!!

 2. Jag kan verkligen tänka mig att det SER lättare ut än vad det är – jag är inte så pyssligt lagd med mina händer så jag kan bara tänka mig frustrationen 😉 Men sån kul grej att göra!

  Apropå matlagningskurs, jag skulle också vilja lära mig just det: att GILLA att laga mat. Tycker liksom det är ganska tråkigt och tar tid.

  1. Sjukt frustrerande, speciellt när ens motorik inte direkt är att lita på. 😛

   JA, finns det någon sån kurs?! Som lär ut gillandet??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 5

Den senaste veckan har varit megarörig i mitt huvud. Samtidigt som lanseringen har gått som tåget och jag är helt överväldigad av den respons och

En måndagsdejt med Elfvinggården

Glad måndag! Just denna måndag sitter jag och äter hotellfrukost i Stockholm men jag tänkte att vi skulle kika på förra måndagen som spenderades på

85. Kvinnor och icke-binära i gamingvärlden med Lillie Klefelt

Gamern Lillie Klefelt har hållit på med e-sport sedan hon bara var 4 år gammal och blev introducerad till den världen av sin extrapappa. Snabbt fastnade hon för att spela på PC och har sedan dess hunnit med en hel del, både i den virtuella världen och …