New York känns inte längre som ett så säkert kort. Jag var på personlig rådgivning med Linnéa på Kilroy Education igår och om jag får ett stipendium och väldigt billigt boende så kanske det kan gå ihop ekonomiskt med max CSN-stöd. Vilket betyder att jag efter två år i New York skulle ha närmare en halv miljon i studieskulder. Frågan är ju om det är värt att betala över 200 000 per år bara i terminsavgift till skolan när högre studier i Sverige är helt gratis?!

Crap. Jag hatar pengar. Eller rättare sagt, jag hatar att jag inte har pengar. 🙁

6 svar

  1. Jag är oxå nyfiken!? Hur ser arbetsmarknaden ut efteråt, vilken typ av jobb kan man söka sen? Finns det någon jämförbar utbildning i Sverige? (eller Norden? är man inte behöver betala skolavgifter) NY låter som man får kontakter i branschen, är det så?

    En sak är säkert, flyttar du dit så MÅSTE jag komma o hälsa på dig! ;P

  2. Man kan jobba med inköp, som butikschef, på olika klädmärken med marknadsföring. Det finns ju liknande utbildningar i Sverige men inte inom just mode.

    I NYC så får man ju gå ut i praktik i ca 1 månad (om jag inte minns fel) och vissa har ju fått praktik på både Gucci och Versace, not too shabby.

    Men som sagt.. APdyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Balesudden

Dagsvandring till Balesudden

Härom veckan åkte jag, mamma och morbror Roger iväg på en dagsvandring ut till Balesuddens naturreservat. Balesudden är en halvö som ligger ungefär en mil

Det är dags att gå vidare.

Igår meddelade jag medlemmarna att jag lämnar mitt styrelseuppdrag i Influencers of Sweden. Det var ett sorgligt beslut men samtidigt helt rätt.  Låt mig förklara.

Mellan brödkaveln och bakugnen

Jag har länge fascinerats av traditionellt hantverk. Alltså sådant som bara för någon generation sedan var sånt varje husmoder ”skulle kunna” och som inte ansågs