Det är lördagskväll och istället för att gå på kalas med en massa fina av mina vänner så sitter jag hemma med katten och min ständiga nemesis – magkatarren. Hen ansåg inte att det var passande för mig till kalas och har därför, som resten av veckan, bjudit på molande illamående hela aftonen.

Detta betyder ju dock att jag har tid att berätta för er vad det är som pågår i mitt liv och vad det var som drog undan mattan under fötterna för mig i måndags.

Jag har blivit uppsagd från mitt jobb. Det är omstruktureringar på gång på företaget och min tjänst ska outsourcas på externa konsulter. Det är den korta versionen. Den långa satt jag och halvlipade till framför VD:n i måndags.

Det känns så klart helt förjävligt. Jag har aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör på denna. Arbetsuppgifterna, arbetskamraterna, kontoret plus det faktum att den fantastiska kvinna som är varumärket är en av de mest inspirerande och livsbejakande människor jag någonsin har träffat. Hon sprudlar av liv och det smittar av sig.

Men nu är det så här. Jag jobbar min sista dag på skärtorsdagen och sedan väntar nya utmaningar. Jag har ingen aning vad jag ska ta mig an efter detta men det ordnar sig nog. Min största oro är att inget kommer mäta sig med det jobb jag har nu. Lite som att man jämför alla killar man träffar med den där ”that got away”.

Så, nu vet ni. Jag ska få i ordning på min skit inom kort, uppdatera mitt CV och min portfolio och sedan blir det ”projekt: nytt jobb” all over again.

12 svar

  1. Fy vilket tråkigt besked! Jag fick ett liknande för några år sedan, visserligen från ett jobb jag praktiskt taget avskydde, men det spelar ju inte så stor roll egentligen. Helst vill man ju själv kunna bestämma när det är dags att gå vidare. Håller tummarna att du hittar något som du kommer att trivas lika bra med!

  2. Nej, fy för så trista besked! Den korta versionen lämnar en del övrigt att önska vad gäller arbetsrätt – men det där har du säkert koll på och i den långa versionen(som aboslut är ointressant för oss läsare som så) har man förhoppningsvis tänkt på sådana saker. Men jag har själv erfarenhet från entreprenörsdrivna företag och vet att ibland fallerar sånt som faktiskt är tänkt att vara ett skydd för såväl arbetsgivare som arbetstagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

7 bilder från 7 dagar i Övik

God söndag kära vänner! Eller god och god, jag har spenderat ett och ett halvt dygn i feberfrossa, snor, huvudvärk och hostat upp mina lungor

Hej där vecka sjutton!

Hallå hej vänner! Hur mår ni? Själv har jag legat golvad i den här härliga ångestsörjan mer eller mindre hela helgen och så även idag.

Lofoten Dag 2 – Å, Reine och Nusfjord

Vi fortsätter Lofoten-resan! Resan till Lofoten via Abisko kan du läsa om här! Innan vi åkte till Lofoten hade vi inte direkt bestämt vad vi