Laid off.

Det är lördagskväll och istället för att gå på kalas med en massa fina av mina vänner så sitter jag hemma med katten och min ständiga nemesis – magkatarren. Hen ansåg inte att det var passande för mig till kalas och har därför, som resten av veckan, bjudit på molande illamående hela aftonen.

Detta betyder ju dock att jag har tid att berätta för er vad det är som pågår i mitt liv och vad det var som drog undan mattan under fötterna för mig i måndags.

Jag har blivit uppsagd från mitt jobb. Det är omstruktureringar på gång på företaget och min tjänst ska outsourcas på externa konsulter. Det är den korta versionen. Den långa satt jag och halvlipade till framför VD:n i måndags.

Det känns så klart helt förjävligt. Jag har aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör på denna. Arbetsuppgifterna, arbetskamraterna, kontoret plus det faktum att den fantastiska kvinna som är varumärket är en av de mest inspirerande och livsbejakande människor jag någonsin har träffat. Hon sprudlar av liv och det smittar av sig.

Men nu är det så här. Jag jobbar min sista dag på skärtorsdagen och sedan väntar nya utmaningar. Jag har ingen aning vad jag ska ta mig an efter detta men det ordnar sig nog. Min största oro är att inget kommer mäta sig med det jobb jag har nu. Lite som att man jämför alla killar man träffar med den där “that got away”.

Så, nu vet ni. Jag ska få i ordning på min skit inom kort, uppdatera mitt CV och min portfolio och sedan blir det “projekt: nytt jobb” all over again.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

12 svar

  1. Fy vilket tråkigt besked! Jag fick ett liknande för några år sedan, visserligen från ett jobb jag praktiskt taget avskydde, men det spelar ju inte så stor roll egentligen. Helst vill man ju själv kunna bestämma när det är dags att gå vidare. Håller tummarna att du hittar något som du kommer att trivas lika bra med!

  2. Nej, fy för så trista besked! Den korta versionen lämnar en del övrigt att önska vad gäller arbetsrätt – men det där har du säkert koll på och i den långa versionen(som aboslut är ointressant för oss läsare som så) har man förhoppningsvis tänkt på sådana saker. Men jag har själv erfarenhet från entreprenörsdrivna företag och vet att ibland fallerar sånt som faktiskt är tänkt att vara ett skydd för såväl arbetsgivare som arbetstagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Tankar kring att vara stark. Och skör.

Härom veckan fick jag höra att jag nog kan uppfattas som ganska “hård”. Personen som sa det menade inget illa utan menade bara att jag

Annandagen

Efter två veckor i covid-bubblan bestämde jag mig för att det var dags att våga sig ut i världen igen – feberfri och med minimala