Lindex integrerar plus size i ordinarie sortiment!

Lindex integrerar plus size i ordinarie sortiment!

Nu får jag äntligen berätta den här underbart roliga nyheten som jag suttit och tryckt på i flera månader! 

Ni kanske minns när jag var nere i Göteborg i januari och åt lunch på flådiga Dorsia? Det var ju inte riktigt hela anledningen till att jag skulle dit utan den glimrande anledningen var att jag och Emmi var inbjudna av Lindex, i egenskapen av plus size-bloggare, att sitta med och diskutera ett tokspännande projekt de håller på med.

Lindex

Lindex kommer nämligen under året att integrera sina plus-storlekar i det ordinarie sortimentet! Integrera som i att INKLUDERA. Detta betyder att deras plus size-avdelning Generous kommer försvinna och istället kommer större delar av hela deras utbud att göras i storlekarna XS-3XL. Det här är så sjukt bra – att en kedja går ut och gör ett sådant inkluderande statement genom att ta bort plus size och bara låta allt vara. Låt mig bara säga – hurra!

När de frågade mig om jag ville vara med och tycka till om kommunikation och marknadsföring kring den här övergången – hur jädra stolt tror ni inte man blir då?! Minns ni #hmriot? Där skrev jag många gånger att ”i en perfekt värld skulle alla kläder göras i alla storlekar”. Är vi på väg mot en perfekt värld månne?

Lindex har redan börjat med den här övergången så smått, de har nämligen redan integrerat plus size i Holly & Whyte-kollektionen, som jag skrev om för ett tag sedan. Dessutom har även vårens ytterplagg fått sig en uppgradering i storleksspannet så det händer lite pö om pö fram till hösten då hela sortimentet genomgår förändringen.

Jag är SÅ jädra glad att Lindex gör det här, det känns helt sjukt att branschen faktiskt har lyssnat och att jag dessutom får vara med och tycka till om hur det ska gå till? Helt fantastiskt. Tack Lindex, det här är enormt. Pun intended. 😉

And for the record, jag får betalt av Lindex för mitt konsultande i projektet, men inte för att skriva om det på bloggen, det gör jag bara för att det är så jädra grymt!

45 svar

  1. Heja heja Lindex! Nu har de fått en kund som stannar kvar! Så jädra bra gjort, nästa steg är att de ska göra barnkläderna lika stora i samma storlek oavsett kön! Heja heja för att de öppnar ögonen och tar till sig!

    Fick förresten precis hem mitt paket från Zalando som är bra på plus size, herregud va skönt det är med kläder som är gjorda för att få plats med mage, rumpa och lår.

    Kram

  2. ÅH VAD BRAA!!! Så jävla glad! 😀 Plötsligt är hela butiken till för alla och inte tjockisarna i en hörnet och spinkisarna i det andra, och vi med nätt överkropp och stor underkropp får springa emellan och se ut som idioter 😉 Heja Lindex! 😀

  3. What! Menar ni att jag kan handla i en vanlig butik nu – moderiktiga kläder dessutom utan att det är svarta tält! Halleluja!
    Vad händer om man är större än storlek 52 då? Det kanske inte finns idag heller iofs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En söndagspromenad till Huggsjöstugen

Glad alla hjärtans dag! Jag ska snart iväg till Jennie och Jon och preppa inför Företagargalan i Övik ikväll men först tänkte jag vi skulle

Tillskott i hönshuset!

I samma veva som tuppen togs bort blev två av hönorna  – Mumin och Doris – ”sura”. Det innebär helt enkelt att de lägger sig

Vlog: Road trip, hundpussar och skrivtips!

I den här vloggen får du hänga med på bland annat det här: VALBORG och brasa med familjen Flora Wiström föreläser och sedan vandaliserar vi

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!