Månadsrecap: Juni 2023

Månadsrecap: Juni 2023

Hej och välkommen till juni, en av mina absoluta favoritmånader! Ljuset, grönskan, LIVET återvänder liksom på riktigt i juni. Så det blir en del juniromantiserande i det här inlägget, absolut.

Sommaren inleds med staketmålning, det är ju sen gammalt. Så det gjorde vi, hos syrran i Lögdeå. Och hundarna virade in sig i varandra och Vilmer åkte gräsklippare med pappa.

Men vad jag minns mest av de här dagarna var när en hund i grannskapet hade rymt och ägaren sprang runt runt i kvarteret och ropade efter hunden. När vovven kom förbi vår gård blev den väldigt nyfiken på Luna och Leia och stannade upp ett och efter några försök så lyckades vi fånga in den. Men det tog på riktigt över en timme innan den var infångad. Stressen för ägarna alltså! Hunden tror jag mest hade kul. 🙈

Sanna och Johan kom förbi en sväng på vägen hem till Åre från Finland och så var det dags för de där fantastiska juninätterna som aldrig tar slut.

En ovanlig dag var jag klädd i en massa mönster och gick på Malins Bistro och fick en alkoholfri drink med sugrör i ett piffigt glas. Det är ju inte var dag man får det direkt!

Hemma på gården färdigställde jag äntligen den där jädra köksträdgården som varit ett traggligt projekt de senaste åren. Men efter att den där portalen jag köpte från Vida XL ramlat isär som plockepinn (handlar aldrig där igen) så snickrade jag ihop en egen grind med redigt spillvirke och grenar och hönsen var SÅ sura att de inte längre kunde glida in och äta upp min sallad. MUAHAHA!

Utanför sovrumsfönstret gick solen ner runt midnatt och jag ville inte dra ned rullgardinen för det var så vackert. Men om jag inte gjorde det så vaknade jag två timmar senare då solen gick upp igen.

Sivan kom på besök ett par dagar och det råkade sammanfalla med att det kläcktes små små nya familjemedlemmar – kycklingar! Lilla Tiger blev Sivs favorit.

Alltså två dagar gamla kycklingar, säg mig något gulligare. I dare you.

Förra årets dahliastöd hade blivit mer än lovligt rappligt så det fanns behov av ett nytt. Och vips så var Siverts Bygg fött!

För jag hade ju inte bara en inneboende där ett tag utan två! Lina, du vet min praktikant som jag hade i våras, hon kom och hälsade på där när kycklingarna skulle kläckas och sen åkte hon liksom bara inte hem haha! Vi snickrade och lagade mat och drack vin och så skulle hon träna Mumin till att bli pirathöna.

Lina har en slags ADHD som gör att hon snickrade saker mer eller mindre dagligen. Det blev en kycklingbur, en utebur för kycklingarna och ett nytt bord till verandan. Bland annat.

Det blev således en hel del snickrande i juni – det är ju så jädra kul att göra grejer själv! Så nu är äntligen mitt vindskydd/insynsskydd till uteplatsen färdigt. Byggt av EU-pallar och lite svett.

Och så blev det midsommar! Jag firade hemma hos mig med ett gäng nära vänner. Jonas grillade, jag gjorde en liten vild dikesbukett och Jenny gjorde tårta. Rimlig uppdelning!

Och så fick jag på riktigt inviga mitt nya uterum när Jonas hjälpt mig hänga upp min nya hemgjorda lamppryl. Det spelades ukelele. Mycket ukelele. Med blandat resultat.

Jag hade på min en klänning som Ida på Tjusig Blus hade sytt till mig av gamla påslakan från 70-talet. Så mjuk och luftig och dansvänlig.

Jag var en utomordentligt stolt hönsmamma när de små liven lärde sig sitta på pinnarna i buren.

Tre bilder från juni jag gillar lite extra. Lina ser extremt liten ut på min mjölkpall. Alltså Nils Karlsson Pyssling-liten. Och den här bilden på mamma utanför lekstugan i Kvaved tyckte jag var extra fin. Och första pionen som slog ut.

Middag i bersån hos Jenny med vänner och glas, maränger och jordgubbar i mängder av chokladsås till efterrätt.

På mormors 94:e födelsedag fikade vi under äppelträdet och hundarna njöt i gräset och Vilmer tog allas uppmärksamhet som vanligt.

Fyra generationer. 94, 66, 32 och 2,5. 🥰

Och det var juni, min absoluta favoritmånad.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

74. Hanna Wendelbo-Hansson

Hanna Wendelbo-Hansson är designern och formgivaren som, efter att ha klättrat till toppen av karriärstegenpå ett av Sveriges största tapetföretag, hoppade av tjänsten som Creative Director och blev egen företagare med blomsterpill bland tjän…