Med bara tår i Central Park

”I wanna wake up in a city that doesn’t sleep”.

Det är ingen överdrift. Inte någonstans. Klockan fyra imorse vaknade jag av några elaka biltutor och sopbilarna som rensade upp Project 34th Street’s arbete från dagen innan. Varje gata och aveny har ett eget renhållningsprojekt, killar och tjejer som springer omkring och plockar skräp dagarna i ända med en snitsig jacka där just deras gatas projekt har fått en egen logga. Jag undrar tyst vad det kostade bara att ta fram loggor för en 120+ gator..? Klockan åtta steg jag upp, drog gardinerna åt sidan och konstaterade på Madison Square Gardens tvskärm, ett kvarter bort, att Lunkan skulle stå för Rangers dagen efter.

Vistelsen i New York kunde inte ha börjat bättre. Inget strul på flygplatsen alls, passkontrollen, tullen och fingeravtryckslämnandet (We're in the system!!!) gick smidigt och efter en mycket snabb och behaglig taxiresa mötte vi ett strålande Manhattan där folk var ute och firade påsk som bäst. De verkar ha för vana att klä ut sig på påsksöndagen istället för skärtorsdagen och då föredragsvis i väldigt färggranna och innovativa hattar.

Vi lämnade av vårt bagage på hotellet Regency Inn & Suites runt 14 lokal tid och knallade norrut mot Times Square. Dagen bestod mer av att titta uppåt än nedåt men vi bestämde oss för att köra turistgrejen rakt igenom första dagen och äntrade varje gata med kamera och videokamera i högsta hugg. Under några få timmars tid hann vi beta av galenskaperna på Times Square, påsksöndag i St Patrick's Cathedral, stora delar av 5th avenue (kändes oss liiite för turistiga för att glida in på Chanel dock) och Central Park. Att kunna ligga i linne med bara tår i gräset och lapa sol den 16 april när det regnar hemma i Borås känns inte fel någonstans.

På tillbakavägen från parken tog vi 8th Avenue söderut och svängde förbi Columbus Circle där denna fantastiska scen av “Sex and the City” spelades in.

När vi nästan var “hemma” igen så sprang vi bokstavligt talat på Ed Sullivan-teatern där Letterman spelas in och bestämde oss för att gå in och titta. Då visade det sig att man kunde delta i ett lotteri om biljetter till showen, så vi var inte sena att hoppa på den vagnen. Tyvärr så blev det inga biljetter för oss.. 🙁

Efter en välbehövlig dusch och tillpiffning bar det av till TAO, en Asian/Fusion-restaurang på 58th/Madison som verkligen var definitionen på “inne-ställe”. All the beautiful people var där. Den underbara maten, vinet och cocktailsen var icke att förglömma, för att inte prata om inredningen. Större Buddha-staty har jag nog aldrig sett. Svårt att gnida den killen på skallen för good luck. TAO är ett måste om du kommer till New York.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

What I did last weekend.

Förra helgen var jag bjuden på kalas. Det var AT som fyllde år och då vet man att det blir ett bra kalas, maken till

Delfiner och en torsdag på Medelhavet

Jag älskar djur. Och att se djur i det vilda kan vara något av det häftigaste som finns. Så när vi fick möjligheten att åka

HCC Popup

Popupbutik i Övik med High Coast Creative

Ett community som tagit emot mig med öppna armar sedan jag flyttade hem till Övik är stadens kreatörer. Konstnärer, fotografer, författare och allt där emellan.