Med bara tår i Central Park

Med bara tår i Central Park

”I wanna wake up in a city that doesn’t sleep”.

Det är ingen överdrift. Inte någonstans. Klockan fyra imorse vaknade jag av några elaka biltutor och sopbilarna som rensade upp Project 34th Street’s arbete från dagen innan. Varje gata och aveny har ett eget renhållningsprojekt, killar och tjejer som springer omkring och plockar skräp dagarna i ända med en snitsig jacka där just deras gatas projekt har fått en egen logga. Jag undrar tyst vad det kostade bara att ta fram loggor för en 120+ gator..? Klockan åtta steg jag upp, drog gardinerna åt sidan och konstaterade på Madison Square Gardens tvskärm, ett kvarter bort, att Lunkan skulle stå för Rangers dagen efter.

Vistelsen i New York kunde inte ha börjat bättre. Inget strul på flygplatsen alls, passkontrollen, tullen och fingeravtryckslämnandet (We're in the system!!!) gick smidigt och efter en mycket snabb och behaglig taxiresa mötte vi ett strålande Manhattan där folk var ute och firade påsk som bäst. De verkar ha för vana att klä ut sig på påsksöndagen istället för skärtorsdagen och då föredragsvis i väldigt färggranna och innovativa hattar.

Vi lämnade av vårt bagage på hotellet Regency Inn & Suites runt 14 lokal tid och knallade norrut mot Times Square. Dagen bestod mer av att titta uppåt än nedåt men vi bestämde oss för att köra turistgrejen rakt igenom första dagen och äntrade varje gata med kamera och videokamera i högsta hugg. Under några få timmars tid hann vi beta av galenskaperna på Times Square, påsksöndag i St Patrick's Cathedral, stora delar av 5th avenue (kändes oss liiite för turistiga för att glida in på Chanel dock) och Central Park. Att kunna ligga i linne med bara tår i gräset och lapa sol den 16 april när det regnar hemma i Borås känns inte fel någonstans.

På tillbakavägen från parken tog vi 8th Avenue söderut och svängde förbi Columbus Circle där denna fantastiska scen av ”Sex and the City” spelades in.

När vi nästan var ”hemma” igen så sprang vi bokstavligt talat på Ed Sullivan-teatern där Letterman spelas in och bestämde oss för att gå in och titta. Då visade det sig att man kunde delta i ett lotteri om biljetter till showen, så vi var inte sena att hoppa på den vagnen. Tyvärr så blev det inga biljetter för oss.. 🙁

Efter en välbehövlig dusch och tillpiffning bar det av till TAO, en Asian/Fusion-restaurang på 58th/Madison som verkligen var definitionen på ”inne-ställe”. All the beautiful people var där. Den underbara maten, vinet och cocktailsen var icke att förglömma, för att inte prata om inredningen. Större Buddha-staty har jag nog aldrig sett. Svårt att gnida den killen på skallen för good luck. TAO är ett måste om du kommer till New York.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vilmer

Juli

Det spöregnar och blåser storm ute och jag känner att hela den här sista sommarmånaden har regnat bort? För augusti ska ju vara en sommarmånad?

36 timmar i Stockholm

Förra veckan satte jag mig på tåget mot Stockholm för första gången sedan jag flyttade till Övik. Det kändes lite underligt, speciellt i och med

Midsommar

En midsommarafton vid havet

Man måste ju ändå älska högtider som i stort sett bara handlar om vänner, mat och sprit. Och lite blommor. Och att göra så lite

GRATIS WEBINAR

Framtidssäkra din business!

5 steg till ett starkt personligt varumärke i sociala medier