IMG_8330

Hej bloggen!

Det är varmt nu. Jättevarmt. Igår var det 35 grader i skuggan enligt termometern på verandan men enligt klart.se och Instagram skulle det vara 28. De fick väl inte ihop det. Vi är ju trots allt i Norrland.

En dag som inte alls var lika varm men väldigt varm i själen var midsommarafton förra fredagen! Ska vi ta en titt?

IMG_2188

Precis som förra året fick jag lyxen att fira med midsommargeneralen själv – Sara Öhman (som för övrigt fyller år idag – grattis frugan!)! Och precis som förra året tog vi sikte på underbara Ulvön i Höga Kustens skärgård – och närmare bestämt Sandvikens fiskeläge. Same procedure as last year.

Något som inte var samma var att Sara hade fixat så vi fick åka privat motorbåt! Jag som åkt motorbåt bara en handfull gånger i mitt liv var mäkta nöjd med detta. Tror Sara var rätt nöjd också där hon fick sitta som ”tyngd” och se ut över Höga Kustens bergstoppar.

IMG_2218

Turen ut var delar magisk och delar långdragen. Det var en väldigt blåsig dag vilket betydde att Joel som skeppade vår (relativt) lilla båt inte kunde köra med full kareta utan var tvungen att parera vågorna en hel del. Detta gjorde att resan tog två timmar istället för, det mer vanliga, en timme.

Men jag menar, två timmar på sjön med utsikt över Höga Kusten? Sämre kunde man ju ändå ha det.

IMG_8214

Vi hade bokat samma stuga som förra året och direkt när vi kom fram blev det fokus på sillunch och sedan en tupplur. Två timmar på sjögigt hav tar på krafterna mer än man tror.

Men SEN började det riktiga midsommarfirandet! Med folkmusik och kransbindning. Och bubbel så klart. Och Sara var i sitt element.

IMG_8233

Och sen skulle det tas en miljard bilder. SÅ KLART. Vad tror du om mig egentligen?

Det här är för övrigt Mira. Mira är en kompis till Sara som jag bara träffat lite kort förut men nu fick vi lära varandra lite bättre och OJ vilken ljuvlig människa. Jag förstår verkligen varför Sara älskar att hänga med henne. Hon är inte bara sjukt smart och driven, hon är också vass, sjukt rolig och väldigt väldigt varm.

Fast inte fysiskt. Fysiskt fryser hon hela tiden.

IMG_8289

Frugan. Så himla glad att få fira midsommar med henne igen. Ha tillbaka henne en stund här i Norrland. Även fast vi inte ses superofta så är hon en av mina absolut bästa vänner.

IMG_8313

<3

IMG_8345

Saras lillasyster Jenny var också med! Hon är ingenjör och jobbar med jättestora skruvar i skogsindustrin. Eller det var nått med trä i alla fall. Okej, jag vet att det kan låta lite förminskande men det är ungefär som när folk säger att jag ”jobbar med data”. Man kan inte ha koll på allt.

IMG_8367

Men snyggast av alla var ändå min lilla prinsessa Leia. Hon avskydde innerligt kransen men gick ändå snällt omkring med den i nån timme. SÅ fin.

IMG_8373

Sedan skulle vi äta igen. Det känns som att man inte gör så mycket annat och det är HELT okej. Sara fixade så klart maten, hon är alltid matansvarig på midsommar, och jag älskar det. Jag är ansvarig för att föreviga det hela. Vi gör det vi är bra på helt enkelt.

IMG_8376

Leia ägnade sig åt sin favoritaktivitet – gräva ett hål i sanden och lägga sig i det.

IMG_8389

Eftersom att det blåste så rackarns mycket så dukade vi upp bakom sjöbodarna istället för på vår veranda som förra året. Men det blev himla bra det också.

Och sedan berättade Jenny nån konstig historia om Berns och en laxfilé och att virra in sig på Konserthusets scen. Då kände vi att det var dags att gå och sova.

IMG_8387

För dig som inte vet så byggdes Sandvikens fiskeläge på 1600-talet och stugorna som finns kvar – och som vi bodde i – är från 1800-talet. Det var fjärrfiskare som kom hit och “säsongade” men det upphörde på 1940-talet då moderna båtar med motor inte klarade den långgrunda stranden och det saknades en hamn.

Nu är det camping och man kan hyra de gamla sjöbodarna och kokhusen med självhushåll. Det finns även en liten restaurang (som inte är öppen just nu pga covid 19) och grillplatser. SUPERmysigt tillhåll om man vill ha lite lugn på sin svemester. Tips!

9 svar

  1. Vilken ljuvlig midsommar Linda! Och wow vilken bild du fick av Sara när hon plockar av grillen, vinden i håret där gör så mycket! Så glad att du kunde fira med henne, märks att det är en viktig relation att hämta kärlek ur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att bygga ett trädäck

I flera somrar nu (eller de fyra som jag bott här) har jag längtat efter att ha ett trädäck i trädgården. På verandan har jag

Vintervandring i Skuleskogen

Det känns verkligen helt bisarrt att sitta och skriva ett blogginlägg som är fullsmockat med vinterbilder när vi precis har haft en riktig sommarhelg här

Jag är vaccinerad!!

Jag är fullvaccinerad! Tog andra dosen idag och det känns SÅ BRA. Jag har lite huvudvärk och är lite öm i armen men det är

Årets första julbord

Jag älskar julbord. Så gissa om jag blev lycklig när jag blev medbjuden av Diadonna på årets första julbord anordnat av Lidl förra torsdagen. Vilken