Nätdejting vs jobbsökande

En liten tanke såhär på söndagskvällen från en singeltjej på jobbjakt: att dejta på nätet är ju faktiskt lite som att söka jobb. CV:t är att jämföra med en finlirad profilsida på dejtingsajten. Komplett med en representativ (inte för tråkig, inte för galen) bild på undertecknade och en ordbajsande säljtext om varför just jag är den bästa för just dig.

En jobbintervju och en första dejt har mer gemensamt än man kan tro. Man klär upp sig, det är alldeles lagom spänt och obekvämt och man raljerar loss på ämnena jobb, ursprung, intressen, Stockholms bostadssituation och varför är man så himla bra egentligen?

Sticker man sedan ut tillräckligt så att man får komma på en andra intervju eller en tredje dejt, ja, då är det bara att skala av och bli mer och mer av den person man är ”på riktigt” och hålla tummarna för att man får behålla jobbet.

Skillnaden är väl att jag vet att jag är bra på mitt jobb. Hur jag är som flickvän nu för tiden, det har jag ärligt talat ingen aning om.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Jag är nog en av de få personerna som inte beter mig likadant när det kommer till nätdejting och jobbsökande. När jag söker jobb så gör jag allt ”rätt”: Bra CV, bra personligt brev som är riktat till arbetsgivaren och jag uppträder mig professionellt och bra på intervjun. Dejtingmässigt är jag nästan raka motsatsen: Söker inte, letar inte, är väldigt avslappnad och är mig själv till 100%. Nej, jag är inte längre medlem på dejtingsajter, det känns så konstlat och krystat att hänga där tycker jag, då jag är allt annat än en konstlad och krystad person. Men när jag medlem så lade jag inte ner överdriven möda på att skriva och göra ”rätt”: Gjorde helt enkelt lite som jag ville. Tycker min icke-taktik funkar bra, problemet är väl isåfall att jag inte hittat någon jag faktiskt klickar med och blir kär i. Men det beror ju knappast på mitt dejtingbeteende. Prova att vara mindre sälj i dejtingsammanhang, se om det funkar bättre 🙂

    1. Jag orkade inte heller med hela ”sälj”-grejen så har liksom lagt ner lite. Det känns lite som att det finns två nivåer på nätdejtande. 1) Toksälj och tokseriös. 2) Ligga. Och jag är inte tillräckligt ambitiös för något av dem just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintern kom till Övik

Nu sitter jag på tåget hem medan vintern fladdrar förbi utanför fönstret. När vi kom ut imorse var det HELT kritvitt (igår var gräsmattorna brungröna),

Att förlora ett pälsbarn

Dagen igår började precis som vanligt. Jag tog en promenad med Leia och när vi kom tillbaka strök Silver sig runt benen på mig som

Välkommen till byn

Hej kompis! Det har varit väldigt lugnt här på bloggen i veckan men med kombinationen cirka tusen ouppackade lådor, vänner och familj på besök och