Första veckan i december

Första veckan i december

20181206_114207

Det har gått en hel vecka av december och snart är det här året slut. Minns du när man var tonåring och åren liksom kröp sig fram? Nu verkar de ha kommit in i någon form av sprintfas och går superfort! Hur blir det då när man är 60?

Den första snön har äntligen kommit och mörkret har fått lite konkurrens. Men det är fortfarande väldigt, väldigt mörkt. Och jag är så trött. November och december har varit riktigt tunga månader i år, energimässigt. Och även om jag verkligen älskar att bo på landet så tär det på mig, det här att inte ens ha gatlysen och en stad som lyser upp vardagen.

2018-12-04 13.25.56

Men jag har en vedspis och jag älskar den gränslöst. Eldar så det står härliga till varje dag och blir bättre och bättre på att faktiskt få en brasa att både bli till och hålla sig vid liv!

20181206_114257

Jag och Leia har gått i skogen, så klart. Nu börjar kanske den vackraste skogsårstiden – snöårstiden. Nu börjar dock också årstiden då Leia liksom smälter in i omgivningen vilket gör livet lite jobbigare när hon springer iväg på egna äventyr.

Bäcken som låg torr hela sommaren brusar nu så jag hör det hela vägen ner till huset. Det är något magiskt med brusande vattendrag, jag kan stå där och titta hur länge som helst, försöka följa vattnet i sin väg. Lyckas gör jag så klart aldrig för att det är, well, vatten.

181201 - Öppet hus på Ting1

December började med öppet hus i stans kanske knäppaste byggnad, Ting 1. Huset är byggt över gamla Tingsrätten, därav namnet, och inspirerad av Bengt Lindströms tavla Women dance.

Du förstår, gamla tingshuset är K-märkt, därför fick man inte bygga direkt ovanpå huset. Lösningen blev att att bygga ett betongskaft på innergården och sedan låta nybygget liksom sträcka sig ut över den befintliga byggnaden och bilda en fyrkant på 22 gånger 22 meter med plats för 51 bostadsrätter.

Jag har tyckt att huset har varit ganska fult men nu när jag fått ta del av bakgrundshistorien så gillar jag det. Snacka om att ta ut svängarna.

181201 - Öppet hus på Ting1

Nicklas Nyberg är en välkänd entreprenör i Övik och ville fira att hans familjeföretag Nybergs måleri fyllde 90 år och bjöd därför in hela Övik på tårta i hans lägenhet. En helt knäpp grej, jag älskar det!

Nicklas bor själv på toppvåningen i Ting 1 och öppnade dörrarna till lyxlägenheten – och sin enorma samling av Bengt Lindströms verk – för allmänheten. Och det var minst sagt färgglatt. Och välbesökt! Typ 1000 pers kom för att få en titt.

181201 - Öppet hus på Ting1

Egen terass och utsikt över Öviks inlopp och hamn.

181201 - Öppet hus på Ting1

Mamma var med och ungefär lika stor som EN av Nicklas 180 (?) Bengt Lindström-tavlor.

Efter kalaset gick vi till kyrkan och tittade på Luciakröningen av Öviks Lucia. På min tid (ja, jag är 100 år) så var det här en enorm grej, kyrkan var alltid knökfull och Luciatåget åkte i procession genom stan ovanpå bilar (!). Nu var kyrkan halvfull och det är länge sedan processionshistorien las ner.

2018-12-05 04.17.01 1

Igår snöade det ungefär en decimeter men när jag varit ute och skottat en timme så började det regna så vi får se hur länge snön är kvar. Isen har i alla fall lagt sig över sjön.

Glad andra advent!

5 svar

  1. Åh! Tipsar om Öviks finaste luciatåg. Du kan se dem på UH på onsdag kväll 19.30, eller torsdag morgon 7.30, eller på Vardagsrummet på torsdagen. Tror det var vid 17. Såååå himla mysigt.

  2. Ja hur roligt var det inte när man som liten stod och väntade på luciatåget där de satt ovanpå biltaket. Känns som hela Övik var på stan och tittade.
    Det har varit så mycket mörkare än vanligt dessa veckor, är så trött jag med. Bilden på Övik för mina tankar till nåt öststatsland (inget illa ment) detta gråa landskap är deprimerande (behöver jag nämna att jag inte gillar höst och vinter).
    Blir du inte mörkrädd i huset när du är ensam där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Äppelmust på Äpplets dag

Blir det mer höstigt än äppelfest? Gärna i kombination med krispig luft och gula löv så klart, men äpplen i sig är  något som bara

112. Jobba datadrivet för att växa på Instagram med Sara Öhman

Sara Öhman jobbar som konsult och utbildare inom digital marknadsföring och growth hacking och har tidigare varit med i We Are Influencers och pratat om hur man kan använda Facebookannonsering som influencer (avsnitt 83).I det här avsnittet gräver v…