November – kommer du ihåg mig?

November – kommer du ihåg mig?

I november började solen sjunka längre och längre ner mot horisonten och tog sig knappt ovanför trädtopparna i slutet.

En morgon åt jag frukost med ett gäng från Centerpartiet och vår EU-parlamentariker Emma Wiesner. Hon pratade om klimatarbetet inom EU och världen kändes lite mer hoppfull en stund.

Något av det roligaste med november var Maria och Tobbes bröllopsfest! De hade gift sig i Italien tidigare på hösten men slog till med rejält kalas på den italienska restaurangen Mamma Mia i Övik för att fira i efterhand med familj och vänner. Det var en riktig toppenkväll!

Innan kalaset tog jag en fördrink med Johan på Strandkaj och sedan trotsade jag stormen genom parken och upp till restaurangen och tog sönder min lillebrors paraply i processen.

Jag och Jenny matchade i glitter!

De hade döpt de olika borden till olika städer som de passerat när de åkte till Italien och gifte sig. Det tyckte jag var himla fiffigt! Jag och Jenny satt vid Gardasjön.

En av de roligaste och smartaste grejerna på festen var att de hade inget regelrätt honnörsbord. Istället satt Maria och Tobbe vid ett eget bord och på alla andra bord fanns en burk där man fick dra en lapp. På lappen stod antingen ”förrätt”, ”huvudrätt” eller ”efterrätt” och då fick man gå och sätta sig med brudparet under den rätten!

Jättesmart och kul att alla fick en chans att hänga med brudparet under middagen!

Det var dimmigt och vackert och målaren var och hälsade på och målade och tapetserade min hall uppe.

Livet gick sin gilla gång med djurgos, superhjältelandningar på gymet och så blev jag intervjuad av lokaltidningen om min business.

En bättre kväll kom Jonas och Jenny på besök och Jenny svängde ihop en enkel efterrätt. 😛

November har fått ett oförtjänt dåligt rykte för när det är fint så är det sjukt fint.

Jag hade beslutsångest över mina tuppar. Jag hade alldeles för många och var tvungen att göra mig av med en. Det var ”lilltuppis” i mitten som fick möta sin skapare och det var fruktansvärt. Jag har nånstans bestämt mig för att jag ska nacka dem själv för det är en del i att ha djur men alltså, jag är inte övertygad om att det var ett bra beslut. Vidrigt var det.

Frosten kom men hönsen fortsatte vara ute varje dag. Marken började dock bli lite svårjobbad för dem.

Frost. <3

I november var det också dags för distriktsstämma för Centern. Vår riksdagsledamot Anne-Li Sjölund gav oss en lägesrapport för riksdagsarbetet och sedan fick vi träffa två av statsministerkandidaterna via Zoom.

Paus för gulliga familjemedlemmar.

Frippan blev kvar men hade lite svårt att förstå det här med pinnarna och att man förslagsvis sover inne när det snöar och inte på gungan ute.

Vilmer var redo för advent!

Och så hade Jenny äntligen inflyttningsfest i sitt nya hus!

Det vankades julmarknad och jag köpte det här fantastiska printet av Mira Kurkiala, en konstnär från Umeå. Helt fantastiskt duktig är hon, kolla in hennes Instagram här!

Min enormt duktiga vän Jessica hade gjort den här ljuvliga adventsljusstaken (som funkar lika bra till arrangemang på sommaren) och jag blev kär i de små djuren.

Och så gick jag på kranskväll på vår bydgegård och gjorde egna julkransar. SÅ kul!

Blev himla nöjd med dem faktiskt! Syrran fick den ena. Och det blev liiiite ris över. 🙈

Och med julkransarna gled vi in i december!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att utnyttja är inte att lyckas

Vet du vad som gör mig alldeles fly förbannad? Det är när företag hyllas som ”banbrytare” och ”framgångsrika” inom influencer marketing – när vad det

Dimmig fredag

Kära dagbok, Jag satt och klippte vlogg till klockan ett inatt och klockan fyra stod Leia bredvid sängen och gav ifrån sig ett ljudligt HMMMMM.

En vecka till valet – så röstar jag!

Om knappt en vecka är det val. Och även fast jag ofta känner mig uppgiven och informationstrött så känner jag att jag har ett ansvar