Nu har jag bott i mitt hus i snart två månader. Det har varit lite jobbigt att det inte riktigt känts som hemma och jag har bott i ett kaos för att jag ärligt talat inte orkat börja möblera och packa upp mer än nödvändigt när jag ändå visste att jag skulle sätta igång med en renovering så snart som möjligt.

Och nu äntligen är sagda renovering igång!

Jag ändrade mig ca femtielva gånger angående var jag skulle börja och vad jag skulle göra (fasadbyte, fönsterbyte, golv, väggar, tak) men till slut så bestämde jag mig för, efter inrådan från andra som genomgått samma huvudbry, att helt enkelt börja med det rummet där jag förmodligen kommer att spendera mest tid under höst och vinter – vardagsrummet.

Efter att ha bott bland andras saker så länge så känns det viktigt för mig att få göra huset till mitt, speciellt invändigt. Så nu blir det fokus på att byta innertak i vardagsrummet på grund av en gammal fuktskada och sedan tapetsera och lägga nytt golv. Det kommer bli så fint!

Hur som helst, i måndags kom hantverkaren Laszlo hit och satte igång! Vi pratade först om hur han skulle fixa ”kratern” i väggen i vardagsrummet som uppstått efter ett elbyte och jag undrade lite lätt om det skulle gå att ta fram timmerväggen bakom. Han frågade ”ska vi kika?” och jag fnittrade ”jaaa!”. Han skulle ju ändå ta bort den gipsskivan och byta ut den.

190916 - Rivning vägg

Och helt plötsligt började jag ana en helt magisk timmervägg där bakom, isolerad med tidningar från början av 1900-talet och tapeter från samma epok.

190916 - Rivning vägg

190916 - Rivning vägg

190916 - Rivning vägg

190916 - Rivning vägg

Inte nog med det, där bakom gömde sig också en dörr! Det är högst oklart vad den använts till då det på andra sidan är badrum, och mer bestämt min duschplats! Och dörren och reglarna här bakom verkade inte alls speciellt gamla så jag är aningen förvirrad kring vad den här dörren använts till.

Här tänker jag att jag antingen ska göra en platsbyggd bokhylla ELLER installera en kamin. Vad tycker du?

190916 - Rivning vägg

Sen kom Jenny! Vi skulle äta middag men hon fick feeling och behövde göra av med lite aggressioner så hon fick låna en kofot av Laszlo och gick loss samtidigt som jag poppade arg hårdrock på mobilen.

190916 - Rivning vägg

Och plötsligt stod jag framför det här. *hjärtögon*

IMG_5058

IMG_5060

Så vackert.

190916 - Rivning vägg

Samt – innovativ ellösning?

190916 - Rivning vägg

Den här lille vännen gömde sig där bakom med. <3 Någon som vet historien bakom dessa?

De två timmerstockarna som ligger längst ner är dock lite ruttna och behöver eventuellt bytas ut, något som kan bli ett projekt. Det återstår att se. Men sedan ska väggen så klart rengöras och lackas och eventuellt behandlas mot skadedjur men jag kommer få ha en synlig timmervägg i vardagsrummet i slutändan. Lyckan!

6 svar

  1. Kamin! Om du inte har det andra bra platsar i huset. Platsbyggd bokhylla på en annan vägg. Alternativt bibliotek på vinden. Så roligt få se din renoveringsresa.
    Imponerad över din effektivitet. Själv har jag bott i mitt hus 10 år utan få huvudet ur r*ven och renoverat (eller packad ur alla lådor) 🙈

  2. Det har ju inte alltid varit badrum på andra sidan dörren 😉
    Är det ett gammalt timmerhus har de haft utedass i forntiden och man fick helt enkelt ”offra” ett rum när man skulle göra innetoalett när det blev modernt. Har du kollat så det inte är en gammal dörr som är klädd med masonit? Det var ju inte ovanligt att man täckte över omoderna spegeldörrar.

    Lycka till, det ska bli spännande att se resultatet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Hela Övik

I början av mars kom Maria från Örnsköldsviks Allehanda, vår lokaltidning, hem till mig för att göra ett ”hemma hos”-reportage. Det var väl ungefär det

Hejhej ett halvår senare

Hallå! *knackknack* Är den här på? Är den nån där ute? Det är jag. Bloggaren som inte bloggat på ett halvår. Som haft sån jäkla