Odlingssäsongen är här!

Odlingssäsongen är här!

Äntligen är odlingssäsongen här på riktigt!

Alltså jag älskar odling. Eller så här – jag älskar tanken på odling men har ännu inte riktigt kommit in i grejen på riktigt. Jag hänger ju inte alls med på när man ska förodla och om jag gör det så tittar jag på de som bor i södra Sverige och allt blir fel ändå MEN som tur är har mamma koll.

Mamma har förodlat hemma i lägenheten sedan snön låg tjock över gräsmattan här i Kvaved (jag har inte riktigt sådana planeringsskills utan kommer på en fredag att NU ska vi odla va?!) och sedan lämpat av en massa plantor här som jag har fått i uppdrag att hålla vid liv (vojne) och jag måste ha lyckats hyfsat bra för nu har de börjat hamna ute i växthuset!

Förra veckan planterade vi zucchini i de nya pallkragarna uppe vid växthuset och i helgen var det dags att så i landet!

Det blev rödbetor, lök, spenat och ärtor och idag odlade vi nästa del av landet med haricot verts, rädisor och sallat, bland annat. Jag älskar att jag i år får vara med ända från början med odlingen, tidigare år har jag ju glidit in i mitten av juni då allt redan är igång. Men nu fick jag till och med vara med och gödsla!

Livets enkla nöjen alltså. Och sedan att också få äta upp dem. Så nöjd, så tacksam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Styrelsekonferens

I torsdags och fredags var det dags för styrelsekonferens/kickoff med nya styrelsen i Influencers of Sweden. Vi hade ju, som ni vet, ett extrainsatt årsmöte

Linda Hörnfeldt

Det här med att komma ihåg att sälja

Att sälja blir lätt något fult. Något som associeras med dryga telefonförsäljare eller handelskillar med backslick som bara vill komma till avslut för att få