För någon helg sedan, när det var vår en liten stund, passade jag och mamma på att plantera om alla blommor som kämpat sig igenom vintern.

Jag tycker ju sånt här är så rackarns mysigt. Att liksom göra en grej av det, gojsa runt i jorden och fundera lite när man beskär. Lite mindfulnessomplantering if you will.

Foto 2019-03-02 13 08 28

Mamma är lite mer pragmatisk och praktisk och vi kompletterar varandra underbart där. Förutom att hon typ var klar innan jag ens hunnit komma igång efter mitt fluffande och inkännande.

Foto 2019-03-02 14 50 28

Ungefär så här såg alla pelargonier ut när vi tog upp dem från källaren där de stått i dvala. Men med en hänsynslös nedklippning och ny jord så blir det nog bra igen!

Foto 2019-03-02 13 08 40

Mitt elefantöra som jag köpte i somras hade förökat sig och fått bebisar. Mamma köpte en samtidigt som inte alls växer och frodas som min och det får mig att känna mig underligt stolt och lite mallig. Kanske är för att mamma generellt har galet mycket grönare fingrar än jag. Och har inget alls att göra med att jag har bättre fönster med mer ljus.

Foto 2019-03-02 13 42 52

Hejhej alla kompisar med nu jord och en dusch. Nu får det gärna bli vår så ni får komma ut och leka.

4 svar

  1. Vad härligt! Jag som har absolut noll gröna fingrar (min plastkaktus har svårt att överleva!) är tokigt stolt över att jag fått några gröna spröt (kan de heta ampelliljor kanske?) att överleva i flera år nu. Från att jag fick dem som små sprötbebisar av en kompis till att vara riktigt stora och fina. Nu har de fått egna flera egna bebisar som har fått flytta hem till mamma! 😀

  2. Åh, jag älskar också att fixa med blommor och att plantera. Det är ju nu det drar igång på riktigt. Var så glad när jag såg en massa små myntablad som dykt upp på uteplatsen. Dagen efter toksnöade det. Men, men det var kul den dagen =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Ljusets energi

Härom dagen lovade vädergudarna sol och efter mitt solnedgångsfail förra veckan sökte jag revansch. Så jag ställde väckarklockan, packade ihop kamera och stativ och åkte

Berghs Festival

Gratis föreläsning i Stockholm!

Hej kompisar!  Nu är jag strax på väg till Stockholm för imorgon ska jag föreläsa på Berghs Festival! Jag vet att många av er har

Förordet till midsommar

Hej kompisar! Nu är jag tillbaka i Kvaved igen efter midsommar nere i Skule. Och vilken fin helg vi har haft! Jag tycker vi tittar

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!