Ord blir till meningar

Ord blir till meningar

För ungefär ett år sedan började jag skriva en bok. Jag kom bara strax förbi första kapitlet innan jag tröttnade. Nu läste jag igenom det kapitlet och det var ju faktiskt en riktigt bra början. Kanske man skulle ta sig i kragen och börja skriva lite igen? Jag tycker om att skriva. Jag skulle inte vilja ha det som yrke, vi har nu en gång för alla fastställt att kreativ press inte är något för mig. Jag älskar att leka med ord. De ger frihet och har ingen begränsning. Man kan skapa en värld som ser ut precis som man vill. Ett perfekt sätt att fly vardagen som just nu är alldeles för lång.

Jag vill gå på bio ikväll. Sitta där i mörkret, hålla handen och äta popcorn. Poseidon är den nyaste i raden av katastroffilmer och av någon konstig anledning har jag en sjuk faschination för sådana. Armageddon, Titanic, Deep Impact, Twister. Moder-Natur-Är-Pissed-Filmer. C hade nog tyckt om den. Jag saknar honom så fruktansvärt. Solen skiner och jag har inte gått utanför dörren på hela dagen. Nu har jag ju bredband, då finns det ingen anledning att gå ut. Bittert skämtande med en lite för stor dos sanning i det.

Min FTP funkar inte. Min lägenhet luktar kattmat. Jag saknar balkongen.

Jag vill sitta på balkongen och grilla. Ett glas rödvin, en vitlöksmarinerad stek och C mitt emot mig. Han ler, säger att han älskar mig och hans gråblå ögon glittrar. Hans mjuka läppar möter mina.

Saknaden äter upp mig innifrån.

4 svar

  1. Åh vad tråkigt att du känner dig så ledsen!!Förstår dig! Kanske ändå är bra att tvinga sig ut i solen och göra nåt? (lättare sagt än gjort dock)
    Kramar!

  2. Hej hej…har läst din blogg ett tag nu. Ni verkar ju ha haft ett så romantiskt och bra förhållande? Allt du beskriver låter ju så fantastiskt. Hur kom det till otrohetspunkten? Har fått för mig att den endast inträffar när saker och ting inte är så bra längre.. Jag hoppas och hejar på att ni ska bli tillsammans igen. Lycka till. Hoppas han läser din blogg så han vet hur du känner. 🙂

  3. Sofia, det är invecklat. Jag har inte skrivit så mycket om det dåliga för att det har varit så svårt att få ner i ord. Plus att de bra bitarna har varit så mycket viktigare.

    Tack, jag hoppas det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Promenad ut till ön

I slutet av mars, när isen fortfarande var en halvmeter tjock men solen börjat värma, åkte jag ut till Hornön för att ta en promenad

Gravid vecka för vecka

Gravid vecka för vecka – avsnitt åtta

Det här är nog den läskigaste videon jag spelat in hittills för Gravid vecka för vecka. Ensamhet är jobbigt att prata om, speciellt när hoppet

Snöskovandring upp på Skuleberget

Mitt ord för 2022 är ”utmana”. Och med två månader av året under bältet måste jag ändå säga att jag lever upp till ordet rätt