Glad måndag!

Här står regnet som spön i backen MEN jag är feberfri! Och hostan har gett med sig lite! Så idag sitter jag vid datorn och jobbar. Lägger upp en contentplan för oktober och tittar på kommunfullmäktige (sista för mandatperioden!) och talmansomröstningen samtidigt. Supereffektivt! Eller inte.

Tidigare idag så hade jag Annacarin från Fastighetsbyrån på besök för en värdering av huset! Hon var här för 1,5 år sedan första gången och gjorde en värdering (ca 1,5 år efter att jag flyttade in) och nu var det dags igen. Jag köpte huset för 450 000 (sjukt) och sist värderades det till 600K. Jag hoppas att den här värderingen landar på runt 800K den här gången.

Jag har ju gjort en hel del renovering i år och idag tänkte jag visa upp det första och kanske största – jag har målat huset!

Så här såg huset ut när jag köpte det. Och när Annacarin var här förra våren så var hon inte superimponerad av fasaden. ”Det ser ut som tre olika hus”. 😅

Och ja, hon har ju en poäng.

Först träfasaden över verandan som förra ägaren började med men aldrig hann klart för han dog (krasst men sant).

Sedan eterniten som hängt där sedan 50-talet gissningsvis.

Och så det gröna plåtskjulet som är garaget.

”Enhetligt” är väl inte ordet man skulle använda för att beskriva det.

Så, förra året tänkte jag att, jag testmålar lite!

Internet var lite oklart kring vilken färg man skulle använda på eternit men jag fick jättebra hjälp på lokala Colorama (shoutout!) och vi landade i Solid Topcoat Aqua (som nu tydligen bytt namn till WoodProtect Solid WB) från Sigma. En ”vattenburen täckande fasadfärg baserad på akryl/alkyd med tillsatta inkapslade fungicider”.

Tur man har fått hjälp av proffs för personligen hade jag inte läst ”bra för eternit” i det där. Men målgruppen som vill måla eternit är väl inte skitstor antar jag? Känner mig lite som en snöflinga.

Änywäjs!

Testmålade lite där till vänster om fönstret förra sommaren och det satt fortfarande kvar efter vintern så då tänkte jag, nu kör vi!

Och det gjorde vi! Först hjälpte mamma mig att måla nedtill på huset (hon iklädd morfars gamla vindbrallor, gulle!)…

…och sen kom morbror Roger som inte tycker det är läskigt att stå på stege och hjälpte till att måla resten! Mormor (längst ner till vänster i bild) satt med mössa och dunjacka mitt i sommaren och var arbetsledare. Och dahliorna blommade!

Som ni ser var vi inte så noga med säkerhetskläder och så. Ärligt talat så tvättade vi inte med målartvätt eller nått sånt heller. Ville liksom inte mucka med den där eterniten mer än nödvändigt. Och så länge den sitter där den sitter så är det ju ingen fara.

Så jag tog mest bort ytlig smuts och spindelväv med en borste och sen målade vi rakt på. Vissa bitar är tagna två varv men det mesta bara ett varv. Vi ska ju ha något att göra nästa år med!

Men hallå HUR FINT blev det inte?! Ett helt nytt hus. Fantastiskt vad lite (jättemycket) färg kan göra!

Sedan, efter att snickaren hade byggt det nya trädäcket och rivit taket på den vänstra uteplatsen så fick vi låna hans ställning och måla den övre sidan där.

Fråga mig inte hur jag lyckades men massor av färg fick jag i håret. Senast idag, tre veckor senare, hittade jag fortfarande färgrester i håret. Det sitter bra i alla fall!

Så fint. Så nöjd! Kanske skulle ha tagit fin bild på hela huset med nya färgen med? En annan dag, när verandan är klar, nu är det så mycket bröte på gården. Så detta får duga.

Vad tycks??

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlog: På Bokmässan som FÖRFATTARE!

I år närvarade jag på Bokmässan i egenskap av FÖRFATTARE! Min bok ”Yrke: Influencer” kom ju ut tidigare i år och nu var det dags

Mittåkläppen

Topptur till Mittåkläppen

Numera kan jag titulera mig bergsbestigare. Kläppklättrare. Fjällskuttare? Jag har i vilket fall som helst bestigit en form av kulle som är 1212 möh. Och

Tankar efter valet

Det är extremt blandade känslor i mig idag. Valdagen igår var surrealistisk. Att få gå och kryssa sig själv var en upplevelse jag sent ska

Det är okej att vara nazist

Lördag kväll. Klockan närmar sig midnatt och jag har precis tittat färdigt på andra Guardians of the Galaxy. Helt okej rulle men som vanligt med alla