På klänningsäventyr på Söder.

Igår morse var jag på äventyr i ottan. Jag skulle träffa en tjej som gör något som i dessa tider känns som en utdöende konst. Hon syr upp måttbeställda kläder! Och nu snackar vi varken brudklänning eller tärnklänning utan alldeles ”vanliga” (fast tokfina) klänningar som man kan använda när som helst och hur mycket som helst.

Ni förstår, Karolina (eller anagrammet Orkan Lia som är hennes varumärke), har hittat på något så fyndigt som klädabonnemang! Det går ut på att man beställer minst tre plagg för att sys upp under ett halvår och kan då få dem varje månad eller varannan månad. Och så kommer man till hennes vansinnigt fina ateljé på Söder, blir mätt på alla möjliga vis, väljer tyg och modell och så några veckor senare så är det klart!

Jag tycker hela idén är liksom genialisk, speciellt med tanke på att det inte alls är dyrt heller, klänningen jag beställde i morse kostar 1000 kronor! Och med tanke på hantverket som ligger bakom tycker jag att det är fullt överkomligt. Karolina använder mycket vintage och ekologiska tyger i den utsträckningen det går, vilket betyder att klänningen blir helt unik!

Vill ni se lite hur det ser ut hos Orkan Lia? Okejrå.

Orkan Lia

Here's where the magic happens.

Orkan Lia

Och här är Karolina! Jag tog bild på henne medan hon satt och förde in mina mått i sin dator men jag lovar att hon var gladare än så här!

Orkan Lia

Telefonen måste ju också pimpas.

Orkan Lia

Här var en del av alla de tokfina tygerna man fick välja på.

Orkan Lia

Och så här såg jag ut!

Orkan Lia

Det fanns trådar i alla miljaders färger.

Orkan Lia

Och om man gick bakom ateljén så hamnade man i ett hemligt litet rum där bakom som såg ut som att det var från jättelänge sedan. Och precis i min stil, så himla fint!

Orkan Lia

Det fanns färgglada pappersbollar i taket, klänningar  och fina damer på väggarna.

Orkan Lia

Och en flamingo! Bara en sådan sak liksom.

Orkan Lia

Ett av de här tre tygerna valde jag till min första klänning. Vilket tror ni jag valde?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Midsommar

En midsommarafton vid havet

Man måste ju ändå älska högtider som i stort sett bara handlar om vänner, mat och sprit. Och lite blommor. Och att göra så lite

Vlog: Fjällvandring i Tänndalen

För sisådär en månad sedan var jag, mamma och Roger och hälsade på Sara i fjällen, närmare bestämt Tänndalen! Jag visade ju dig bilder då

Men hallå vad hände med Maj?

Jag minns inte riktigt vad som hände med maj. Vet du? Jag är ganska säker att hon hängde runt här ett tag. Var ganska kall

La Lindas guide till Höga Kusten

Min guide till Höga Kusten!

Höga Kusten. Denna magiska plats som jag får kalla hemma. Med underbar natur, spännande sevärdheter och galet bra loppisar så finns det alltid något nytt