På toppen av Höga Kusten

Förra veckan åkte jag, mamma och brorsan på utflykt till Skuleberget. Vi skulle åka linbana upp på berget och sedan gå en guidad tur och lära oss om landhöjningen och historien kring hur livet runt Skule såg ut för toklänge sedan.

Jag älskar sådana här utflykter, att få lära sig mer om sina hemtrakter och njuta av naturen med andra ögon än den hemmablinda som bodde här och var här för 15 år sedan.

160629 - Skuleberget

På vintern åker man skidor här i Skule men vi åkte upp med fötterna dinglandes skidfria över sten och träd. Upp var det jädra läskigt eftersom de samtidigt höll på att köra upp varor i banan till toppstugan så banan stannade hela tiden och där dinglade vi. Usch! Min höjdskräck är inte så farlig som den var när jag var yngre men det här var obehagligt!

160629 - Skuleberget

160629 - Skuleberget

Men när vi kom upp till toppstugan med den här magiska utsikten var allt värt det. Jösses alltså, att få bo här, vilken lyx! Här är utsikten över Nordingrå, ni vet där jag firade midsommar förra året? Så jädra fint.

160629 - Skuleberget

Här är det skidbacke på vintern, onekligen blev jag lite sugen på att komma tillbaka då.

160629 - Skuleberget

Hej!

160629 - Skuleberget

Sedan gick vi en tur runt den gamla kustlinjen som nu ligger 286 meter över havet. Det är alltså så mycket som berget stigit ur havet sedan istiden. Ungefär 1 cm per år höjer sig berget, det är alltså över en linjal under min livstid. Häftigt!

160629 - Skuleberget

Efter vår guidade tur åkte vi ner igen och då var jag gladare. Inte lika läskigt att åka ner samt utsikten var helt sjuk. Titta bara:

160629 - Skuleberget

160629 - Skuleberget

Är ni i krokarna kan jag varmt rekommendera en tripp upp i linbanan här på Skuleberget. Det finns glass och pannkakor på toppen, bara en sådan sak! Samt man får dingla med fötterna!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

15 svar

  1. Otroligt fint! Såg att de har helikopterflyg i Jorm i sommar. Det tänkte jag prova på. Har åkt över fjällen med helikopter en gång förut och det var så galet vackert och såklart spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att utnyttja är inte att lyckas

Vet du vad som gör mig alldeles fly förbannad? Det är när företag hyllas som ”banbrytare” och ”framgångsrika” inom influencer marketing – när vad det

Serier jag följer i juli

När jag inte jobbar så plöjer jag serier, det är ett välkänt faktum (eller?). Så jag tänkte att jag lånar Sandras koncept och så kikar

Som hemma fast lite bättre

Reklamsamarbete med Företagsbostäder Nej. Jag har inte flyttat. Tyvärr. Vore inte en sån här etagelägenhet drömmen?! Ni kanske minns att jag där i mörkaste december