Torrflottis

 

Jag blir galen på min hårbotten. Den är frisk och glad ungefär tre veckor per år, resten av tiden är den som är trotsig tonåring som antingen är för torr, för flottig, kliar eller bara är allmänt gnällig (kan inte tala för hur många tonåringar som kliar men känns ändå rimligt.)

Efter galan har jag haft någon slags erimitbeteende på gång och har därmed inte tvättat håret på typ fem dagar. Har hört att hårbotten ska bli alldeles salig då och typ ösa konfetti över mig men icke. Istället blir den skitsur och öser död hud över mig så att jag ser ut som en snögubbe. Freeeescht.

Så. Vad gör man när man lätt får flottigt här men samtidigt tydligen har torr hårbotten och samtidigt måste använda torrschampoo/volymprodukter för att inte se ut som en dränkt katt? Help a sister out.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

15 svar

   1. Nej nej! Eller möjligen i början, i övergången. Men sedan blir det mindre fett p.g.a att man inte torkar ut det/ skapar obalans och då håller det sig fint och fräscht. Kolla mer på lockig.se. Jag tvättar (med balsam) numera håret 1-2 gånger i veckan och då mer för att det börjar bli tovigt (självlockigt så jag borstar det bara när jag tvättat det) än för att det är flottigt. Har kört balsammetoden i flera år nu.

 1. Hmm, har problem med torr hårbotten men inte med fett hår… jag använder apotekets schampoo för torr hårbotten emellanåt. Sen tycker jag att deras hårbottengel för torrt hår funkar finfint, men lite osäker om det funkar bra om håret lätt blir fett. Men inte superdyrt så kanske värt att prova? För egen del så tycker jag mina besvär blir betydligt sämre om jag mår dåligt, är stressad o.s.v. nästa idé är väl att fråga frisören om nåt supertips?

  1. Tack för tipset!! Ska testas! Tror också tyvärr att det kan vara stressrelaterat. Frisören sa låt bli torrschampoo men det vill jag inte lyssna på. 😛

 2. Ja jag vet inte. Har samma problem. Mest klåda. Så har fått sluta med torrachampoo, tvätta det lite oftare och har nu beställt nån saltskrubb för hårbotten från maria åkerberg samt schampoo. Återkommernnär jag vet mer om det funkar!

 3. Torrschampo är din värsta fiende om du har torr hårbotten så sluta med det om du använder det. Ett annat tips jag har hört är att använda ett dyrt och bra schampo. Många billigare schampon inkl mjällschampon torkar ut hårbotten så att det blir värre :/

  1. Men jag älskar ju torrschampoooooo!!! Åh vilket ilandsproblem men jag ORKAR inte tvätta håret varje dag. Och jag använder dyra schampoon. Gud va drygt det lät menmen haha!

 4. Jag har precis samma problem! Använder dock inte torrschampoo just på grund av att det torkar ut hårbotten för mig. 😔 Men kan tipsa om att återfukta hårbotten med ex kokosolja eller Lushs inpackning Roots. Superbra båda två och lindrar rätt så rejält med användning 1-2 ggr per vecka. Hoppas det hjälper något! 💜

   1. Tensider är det som tvättar rent. Vet inte exakt vilka tensider ditt schampo innehåller, men kolla om det står sodium lauryl sulfat (SLS) eller sodium laureth sulfat ganska högt upp i innehållsförteckningen. Det är två mycket starka och uttorkande ämnen som du bör undvika, speciellt om du har känslig hårbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bokfest för “Gör skillnad” på Bee urban

Jag var ju i Stockholm förra veckan (igen) och lyckades tajma in besöket med releasefesten av Marias, Emmas och Johannas sprillans nya bok – ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”.

En tisdag i livet

Hej kompisar! Här kommer jag från en tisdag i livet och hälsar på. Jag har ganska många fräknar och rätt gula tänder. Eller så är

Vinter 2.0

Hej helgen! Jag sitter på tåget till Stockholm där jag ska hänga ett gäng dagar och jobba, spa:a och prata på en konferens. Solen skiner