Vad gör att jag följer någon på Instagram?

 

I avsnitt 62 av “Vad fan håller jag på med?!” pratade jag och Alex om vad det faktiskt är som gör att man tar det där enorma steget och klickar på “följ” på Instagram. Vad krävs för att jag ska känna att jag vill ta del av någons flöde på en daglig basis?

Jo, det tänkte jag berätta för dig idag.

1. Bilder på ägaren

Om jag inte efter ett par, tre sekunders scrollande kan avgöra vem som är avsändare av kontot så blir det ingen följare av mig. Jag vill veta vem det är jag pratar med när jag kommenterar, vem jag engagerar mig i och lägger min tid på. Jag vill ju förhoppningsvis hitta en ny internetkompis!

2. En historia

Om du bara har emojis som bildtext, count me out. Ge mig reflektioner, tankar eller bara en liten historia kring när bilden togs! Om jag ska engagera mig i en bild så pass att jag skriver en kommentar så måste det finnas något att engagera sig i! En snygg bild resulterar bara i “snygg bild” som kommentar. Och så bygger vi ju inte någon längre vänskap, så att säga.

3. Kvalitet

Jag vill ha snygga bilder. Det behöver inte vara superstylat eller arrangerat men det behöver vara snyggt. Vill du att ditt instagramkonto ska vara för mer än vänner och familj så behöver du lägga lite krut på att skapa bra content. Ta en fotokurs och lär dig grunderna i redigering – jag lovar, det är inte så svårt som du tror.

4. Vad brinner du för?

Du behöver inte ha en nisch som i träning, mat eller mode. Men du behöver ha något du brinner för. Ett budskap, ett ämne eller något annat som gör att du sticker ut ur mängden. Ge mig din passion!

5. Biografi

Har du inte berättat vem du är och vad jag kommer få hos dig i din bio så bryr du dig inte. Och då bryr inte jag mig heller. Och lägg inte bara länkar till andra kanaler, vill du skicka mig ifrån din Instagram när jag precis hittat hit?


Vill du veta hur du vässar din presentation på Instagram? Ladda ner min guide GRATIS här nedan!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

8 svar

  1. Det där med bild på en själv i flödet är något jag verkligen har försökt aktivt med sedan nyår. Jag tänker att det ska finnas minst en bild på mig själv inom var 10-12:e bild, men det är svårt. Kanske för att jag inte fotar mig själv så ofta. Än så länge har det blivit foton med roliga Snapchat-filter – med olika öron och glasögon – så nästa steg blir väl att lägga upp en bild utan filter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Som hemma fast lite bättre

Reklamsamarbete med Företagsbostäder Nej. Jag har inte flyttat. Tyvärr. Vore inte en sån här etagelägenhet drömmen?! Ni kanske minns att jag där i mörkaste december

En torsdag i Hyde Park

Som ni vet var jag ju i London för två veckor sedan (första delen av den resan hittar du här) och på torsdagen hade jag

Balesudden

Dagsvandring till Balesudden

Härom veckan åkte jag, mamma och morbror Roger iväg på en dagsvandring ut till Balesuddens naturreservat. Balesudden är en halvö som ligger ungefär en mil