Polarhelg på Naturhistoriska

Polarhelg på Naturhistoriska

Bild: Naturhistoriska Riksmuseet

Under julledigheten snöade jag in mig totalt på naturfilmer. Jag var hos min mamma och hälsade på och hon bara skakade på huvudet när jag satt och ”oooh”-ade och ”aaaaah”-ade över pingvinbebisar och snubblande isbjörnsungar. Det är någonting otroligt speciellt med Antarktis och Arktis. Så orört och vackert. Mystiskt och romantiskt. Och skitkallt så klart.

I helgen bjuder Naturhistoriska Riksmuseet tillsammans med Äventyrsresor, Världsnaturfonden WWF och Polarforskningssekretariatet in till Polarhelg. Under helgen kan man få lära sig mer om om valar, isbjörnar och sälar, lyssna på polarföreläsningar och gå med på visningar i utställningarna Polartrakterna och Uppdrag: KLIMAT. Cosmonova visar filmer med polartema och i skaparverkstaden kan barn göra sin egen isbjörn, säl eller igloo att ta med hem som minne från besöket.

Läs mer på museets hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag har byggt en odlingshylla!

Jag har byggt något! Med mina egna två händer! Jag har inget växthus (kanske nästa års husinvestering?) så den här tiden på året är det

Kommunikatörsdagen

Kommunikatörsdagen i Karlstad!

De senaste dagarna har mitt humör sväng kraftigt, från uppgivenhet till eufori till sorg och hopp. Jag blir alldeles matt bara av svängarna (och det

Hej från en fredag i solen

Vilken fantastisk fredag vi har haft här i Stockholm! Två grader varmt och strålande sol lockade ut mig och Leia på en lite längre promenad