Serial – vad gör jag nu?

Serial

Jaha. Och nu då?

Härom dagen lyssnade jag på det sista avsnittet i säsong ett av Serial, också känd som ”den mest hypade podcasten EVER”. Jag höll emot hypen i en sisådär fem avsnitt men så hade jag lyssnat på alla avsnitt på mina prenumererade poddar och skulle ut med hunden och tänkte att ”jaja, jag kan väl testa”.

Och efter första avsnittet var jag fast. De första fyra avsnitten plöjde jag på ett bräde. Det blev en väldigt lång hundpromenad.

För er som inte är bekanta med konceptet:

Serial är en podcast basad av journalisten Sarah Koenig som under 2013 började gräva i ett gammalt mord från 1999 i Baltimore, USA. High school-tjejen Hae Min Lee försvinner och hennes ex-pojkvän Adnan Syed pekas ut som misstänkt och döms sedermera för mordet på henne, i stort sett helt baserat på vittnesmålet från Adnans kompis Jay. 

Det finns många nivåer av galenskap i den här historien. Jag kastas mellan att vara helt övertygad att Adnan gjort det till att bara kasta ut alla teorier genom fönstret. Ett är i alla fall säkert – Adnan borde inte ha blivit dömd. Bevisen räcker inte till det på långa vägar.

Serial är världens mest populära podcast just nu, och den är klar för en andra säsong. Som socialt fenomen är det otroligt intressant och man kan ju lugnt säga att sociala medier har haft en stor del i dess framgång. Podcasts om podcasten, en egen sub-reddit och massvis med människor som dragit igång egna undersökningar och har egna konspirationsteorier. Det är som CSI möter Law & Order möter någon slags bisarr realityserie. Men vad är det som gjort att just Serial blivit så vansinnigt framgångsrikt? Det får jag spekulera i en annan dag. Ett är dock säkert – den engagerar något vansinnigt.

Så – vad tror ni? Gjorde Adnan det?

Länktips » Mashable listar 9 saker du kanske inte visste om Serial

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Tre bra saker med mitt liv

Alltså jag är HELT tagen av alla underbara kommentarer på mitt inlägg om att jag flyttar hem till Övik. Fan va fina ni är!! Jag

Tre nya TV-serier jag testat

Jag har spanat in lite nya TV-serier som har haft premiär i USA nu på senaste. Tänkte du kanske ville höra vad jag tyckte om

Fler hål i örat!

Jag tog inte mina första hål i öronen förrän jag var över 20 år gammal. 21 tror jag till och med att jag var. Jag