Sista kvällen i Kvaved

Ganska precis ett år efter att jag landat i Kvaved ska jag alltså ta farväl. Eller ja, farväl är kanske lite dramatiskt, huset finns ju kvar i familjens ägo så hit kommer jag så klart komma tillbaka. Men det kommer inte vara hemma då. Även fast det alltid kommer vara hemma på ett sätt.

Det var ju alltid tänkt att det skulle vara så här. När jag flyttade hit i juni förra året så var tanken att jag inom ett år skulle hitta ett eget hus, Kvaved skulle bara vara en mellanlandning. Och jösses så tacksam jag är för den mellanlandningen.

Att jag fick bli välkomnad hem till Övik av den här platsen för ett år sedan, det var som en varm kram av ödet. Att få landa på en trygg plats efter en sådan stor omställning som det var att flytta från Stockholm och – inte bara hem till Övik utan också ut på landet – det har varit värt allt.

Att få bo på en sådan här vacker plats, att få uppleva alla årstider här och liksom smaka på det här nya livet utan stress eller press, det har varit helt underbart.

Det känns så klart lite vemodigt och läskigt att lämna. Att inte ha familjen som ramlar in då och då och känner sig som hemma. Att ha allt ansvar för ett helt hus själv. Tänk om jag inte trivs? Det är väl min värsta tanke just nu.

Men då kan man ju faktiskt flytta igen. Värre än så är det ju faktiskt inte.

Åh vad jag kommer sakna morfars gärdsgård. Jag måste banne mig bygga en egen runt mitt hus, det är så fantastiskt vackert och ger liksom en genuin landet-känsla.

Jag kommer sakna gräsmattan. Och äppelträdet. Och utsikten över bergen förmodligen mest av allt.

Och lagom till jag flyttar blommar mina favoritblommor, pionerna, ut. Lite poetiskt är det ju ändå.

Nu väntar nästa kapitel. Och även om jag tycker det är läskigt är jag mer taggad än på väldigt, väldigt länge.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

7 svar

  1. När du bott i det nya huset och börjar komma i ordning. Då kommer idéerna till att börja skapa Din sfär. Något som är bara ditt. Familjen kan ju hälsa på även om du bor i ett annat hus. Det kommer att bli toppen ska du se. Nya huset är så fint. Som i en saga. Och att döma av bilderna så den trädgården, ytan, ojoj vad mycket man kan göra. Ser framemot att följa utvecklingen. Och skulle du inte trivas, tja då är det ”bara” att byta till ett annat ställe. Tänk frihet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlog: Hemmafix & bokskrivande

Här kommer äntligen en ny vlogg från en helt vanlig lördag när jag gick i skogen med Leia, städade och skrev färdigt min bok. Precis

Ett kärleksbrev till mina kollegor

Hallå kompis! Hoppas du har haft en fin start på veckan! Själv sitter jag på tåget upp till Övik, vi har precis passerat Höga Kusten-bron

Vlog: En helg med de roligaste jag känner

Det var länge sedan jag skrattade så mycket som den här helgen för två veckor sedan med Sanna och Emilia. Det var några fantastiska dagar

Midsommar på Ulvön

Hej och välkommen till årets midsommarinlägg! Midsommarhelgen spenderades enligt tradition (tre år i rad är ändå tradition va?) på Ulvön. Dock hängde vi i år