Skottland – Blackness Castle

Jag har börjat titta OM på ”Outlander”. Jupp. Avsnitten tog slut och det var en hel vecka till nästa och så kan man ju inte ha det så jag började helt sonika om. Och det är till och med bättre andra vändan.

Men så när jag satt där och såg Jamie bli pryglad på Fort William insåg jag att jag ju inte visat de här bilderna från Blackness Castle i Skottland för dig! Och varför jag kom på det då? Jo, för att Blackness Castle har rollen som Fort William i serien ”Outlander”!

180615 - Blackness Castle

Blackness Castle är ett maffigt 1400-talsslott som ligger bara någon kilometer utanför Edinburgh och framifrån ser det ut som ett skepp med formen av en för ut i vattnet. Det kallas ofta för ”skeppet som aldrig seglade”.

När vi var där var det lågvatten så varken detta skepp eller båtarna utanför skulle någonstans.

180615 - Blackness Castle

Båtarna här har dubbla kölar (kölar? kölor?) så att de inte ramlar omkull vid lågvatten. Såg väldigt skoj ut med en hel flotta båtar parkerad på kölarna (?).

180615 - Blackness Castle

Det här slottet är väldigt välbevarat och det finns många rum man kan gå runt och utforska i. Just den här innergården känner du onekligen igen om du sett ”Outlander”.

180615 - Blackness Castle

Slottet har även använts i filmer som ”Hamlet” och ”Ivanhoe” och jag kan verkligen tänka mig att detta är en dröm som inspelningsplats för historiska filmer och serier.

180615 - Blackness Castle

Jag klättrade upp på taket och poserade i en kanonhåla (antar jag, ingen aning men känns rimligt? Och coolt).

Här följer nu en drös bilder från slottet för jag älskar gamla slott och detta var en dröm att fota och få drömma sig bort i, just för att det var så välbevarat.

180615 - Blackness Castle

180615 - Blackness Castle

Lillebror. <3

180615 - Blackness Castle

180615 - Blackness Castle

Slottet ägs idag av Historic Environment Scotland och är öppet för allmänheten året om.

Läs mer om slottet hos Angelica och mer från min Skottlandsresa här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Medborgarskolan Silversmide

Lyxen i att bära något man gjort själv

Reklamsamarbete med Medborgarskolan Herregud, sitter jag med en såg i handen och HANTVERKAR? Nej nu vet jag inte om vi hamnat rätt. Jomen ser ni,

Surströmmingslördag

I lördags vankades det surströmmingskalas i Kvaved. Så jag tog på mig en kjol och en liten röd väska och åkte till mitt gamla hem

Vecka fyra

HEJ bloggkompisar! Hur mår ni? Jag vet, jag ligger så rackarns efter med bloggen och har också en liten bloggexistentiell kris just nu (jag har

La Julia 50 år

Idag fyller hon 50 år, kvinnan som egentligen är anledningen att jag är där jag är idag, att jag ens började med webbdesign och började