Skottland – Blackness Castle

Skottland – Blackness Castle

Jag har börjat titta OM på ”Outlander”. Jupp. Avsnitten tog slut och det var en hel vecka till nästa och så kan man ju inte ha det så jag började helt sonika om. Och det är till och med bättre andra vändan.

Men så när jag satt där och såg Jamie bli pryglad på Fort William insåg jag att jag ju inte visat de här bilderna från Blackness Castle i Skottland för dig! Och varför jag kom på det då? Jo, för att Blackness Castle har rollen som Fort William i serien ”Outlander”!

180615 - Blackness Castle

Blackness Castle är ett maffigt 1400-talsslott som ligger bara någon kilometer utanför Edinburgh och framifrån ser det ut som ett skepp med formen av en för ut i vattnet. Det kallas ofta för ”skeppet som aldrig seglade”.

När vi var där var det lågvatten så varken detta skepp eller båtarna utanför skulle någonstans.

180615 - Blackness Castle

Båtarna här har dubbla kölar (kölar? kölor?) så att de inte ramlar omkull vid lågvatten. Såg väldigt skoj ut med en hel flotta båtar parkerad på kölarna (?).

180615 - Blackness Castle

Det här slottet är väldigt välbevarat och det finns många rum man kan gå runt och utforska i. Just den här innergården känner du onekligen igen om du sett ”Outlander”.

180615 - Blackness Castle

Slottet har även använts i filmer som ”Hamlet” och ”Ivanhoe” och jag kan verkligen tänka mig att detta är en dröm som inspelningsplats för historiska filmer och serier.

180615 - Blackness Castle

Jag klättrade upp på taket och poserade i en kanonhåla (antar jag, ingen aning men känns rimligt? Och coolt).

Här följer nu en drös bilder från slottet för jag älskar gamla slott och detta var en dröm att fota och få drömma sig bort i, just för att det var så välbevarat.

180615 - Blackness Castle

180615 - Blackness Castle

Lillebror. <3

180615 - Blackness Castle

180615 - Blackness Castle

Slottet ägs idag av Historic Environment Scotland och är öppet för allmänheten året om.

Läs mer om slottet hos Angelica och mer från min Skottlandsresa här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Snöskovandring upp på Skuleberget

Mitt ord för 2022 är ”utmana”. Och med två månader av året under bältet måste jag ändå säga att jag lever upp till ordet rätt

Snö i Eldsmark

Första snön

Inatt kom den första snön till Eldsmark. När jag tittade ut tidigt, tidigt imorse låg snön vit över åkern utanför och de gulnade träden hade

Jag måste flytta

Som hösten är nu, det är min absolut bästa årstid. Soliga dagar, mellan 5-10 grader varmt och krispiga löv som sticker i ögonen med sina

Vecka fem och snön

Tjolahoppsan hejsan bloggen! Så var det måndag igen. Det verkar aldrig som vi kommer ifrån dem, måndagarna. De smyger alltid på oss när vi är