Snacker do dansk?

Snacker do dansk?

Så var utlandssemestern för året avklarad. Idag har jag och familjen varit i Danmark och provianterat alkohol. En bilfärd på tre timmar till Helsingborg och sedan 20 minuter båt och så var man utomlands. I typ en halvtimme. Sedan 20 minuter båt hem till Svedala igen. Några liter vin rikare.

Jag saknar doften av hav. Född och uppvuxen vid Norrlandskusten så får man lätt inlandssjuka av de små ursäkter till plaskpölar som finns här omkring. Så att stå på soldäcket på ”Hamlet” och andas in havsluften var rent ut sagt himmelskt. Lite fräknar på näsan fick jag på köpet.

Helsingör var lugnt och stilla, så när som på ett par caféer som var söndagsöppna, och två vinbutiker, på en gata där alkoholen uppenbarligen brukar flöda alla andra dagar på veckan, som hade hållit öppet för oss desperata söndagsturister. Otroligt mysig stad dit jag gärna åker tillbaka när jag har mer tid och mindre skavsårsframkallande skor (äger jag några sådana??).

På vägen hem från Helsingborg så blev det ett stopp på IKEA, och så var jag ett litet köksbord rikare. Vitt i plast med två olivgröna plaststolar till. Härligt retro, eller hur? Och så inhandlade jag en bäddmadrass. Nu kanske soffan blir något bekvämare att sussa i och mindre aj-ont för ryggen.

Skulle göra lite kvällsmat till familjen och så höll jag på att elda upp lägenheten genom att placera korvbrödspåsen på en väldigt het platta. Bränd plast luktar inte gott. Och mamma tjuter högt när det brinner. Eller sprakar lite i plast iaf.

7 svar

  1. Visst är det trevligt att ta sig över till Helsingör? Dock brukar jag inte säga att man har varit i utlandet. Kanske är annorlunda för oss som bor i Helsingborg…

  2. Längtar också efter havet! Visserligen bor jag inte långt ifrån men jag vill lixom ha mitt hus VID havet…”drömma drömma”.
    Får man fråga varför du hamnade i Borås? Jag ”tvångsbodde” nämligen där under studietiden… trivdes sådär…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 32 – Sensommarens vackra skrud

Det är augusti och den här veckan har den extrema värmen gett med sig och lämnat plats för lite mer humant väder för mig med

Skörda spenat

Innan det blev frost och svinkallt så skördade jag en massa spenat. Vår spenat har verkligen växt som ogräs i år och vi visste knappt

I sommar vill jag drömma

Och herregud vilken ångest jag har haft. Sedan midsommar ungefär har jag varit en fot inne, en fot utanför. Petat i allt möjligt men inte fått