”Suffragette” trailer – se den och njut!

Suffragette. Filmen har premiär i oktober med Carey Mulligan (som utan tvekan kommer få en Oscarsnominering), Helena Bonham Carter och Meryl Streep och jag grät på riktigt till den här trailern. Gåshuden!! Filmen handlar om kvinnornas kamp för rösträtt i England för ganska precis 100 år sedan.

Dessa fantastiska kvinnor. Vi har dem att tacka för allt vi har och dem vi kan vara idag, den plats vi har i samhället. Ni kvinnor som inte kallar er feminister, ni spottar på allt dessa kvinnor fick offra och allt de kämpade för. Hundra år senare får kvinnor fortfarande inte samma lön för samma arbete men vi har en röst som var långt ifrån en självklarhet för hundra år sedan.

Jag ser fram emot debatten som den här filmen kommer att väcka och de ögon som kommer att öppnas inför en historia som många av oss verkar ha glömt.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

På besök hos Snickarglädjen

I början av mars, innan Covid-19 kom och vände hela världen upp och ner, åkte jag från Göteborg mot Stockholm och hoppade av i Herrljunga.

Gravid vecka för vecka

Gravid vecka för vecka – Avsnitt 2

Glad fredag! Idag släpps mitt andra avsnitt i Gravid Vecka för Vecka och i det här avsnittet berättar jag om hur jag kom fram till

Nyhetsmorgon

Datasaker på nyhetsmorgon

Hej hörrni! Imorse var en spännande morgon (och en tidig sådan) – jag var nämligen med på Nyhetsmorgon och pratade om min bok – ”Yrke: