Untitled

Aprilväder gör verkligen rätt för sitt rykte i år. Det växlar vilt mellan sol och vårvärme till snö och ett gäng minusgrader, slask och grått och regn och så sol igen. Jag tror vi har gått igenom alla väder bara på en dag idag! Det snöade inatt, regnade imorse och nu när klockan närmar sig solnedgång är det strålande sol.

Men i fredags var det långfredag och fint väder hela dagen. Lillebror Johan fyllde år och efter att vi varit hos honom och ätit tårta åkte vi på utflykt!

Untitled

Jag har länge velat upptäcka Munkudden som ligger ute vid Gullvik. Och jag har längtat så himla länge efter att bara vandra i skog igen, utan is och snö, bara på den där härligt sviktande skogsstigen täckt av barr.

Så hit bar det av! Till Gullvik, förbi campingen, tills husen tar slut, där finns en båtklubb och parkering. I vanliga fall tar den här trippen nog max fem minuter (det är bara nån kilometer) men på en vansinnigt gropig vårväg tog det banne mig det dubbla!

Första delen av promenaden tog oss ner till en strand fylld av sand och sten och en glad mamma!

Untitled

Härifrån ser man över till öarna som utgör Öviks skärgård. Just den här ön har jag ingen aning vad den heter men bakom den ligger Grisslan i alla fall.

(Hej och välkommen till Höga Kusten jag har inget lokalsinne och vet inte vad saker heter.)

Update! Googlade och hittade hos Eva att det är Råskärsön man ser här! Tack Eva!

Untitled

Skog! Skoooog! SKOG! Fan vad jag älskar sådana här skogsstigar. De är livet.

Jag scoutade alldeles för dåligt vad gäller skogsstigar i mitt område innan jag flyttade hit. Har inte hittat några bra. Är väldigt ledsen över detta faktiskt. Så om någon vet bra promenadstråk runt Eldsmark/Västanå, hojta gärna!

Untitled

Vår i skogen det vill säga mindre sjöar på stigen. Men någon hade dikat fint ner mot stranden.

Untitled

Jag hade hört att det skulle ligga ett vindskydd precis vid Munkudden men vi irrade oss bort mot Skommarhamn och hittade det här superfina och väldigt nybyggda vindskydd som det stod ”Skatsand” på. Så Skatsand hade vi alltså hamnat i!

Untitled

Jag hade inte bytt om efter kalaset hos brorsan så gick på promenad i ”stadskläder”, dvs blus och bikerjacka och jeans.

Untitled

En sann frilufsare.

Untitled

En bättre vårdag, om än väldigt blåsig.

Untitled

<3

Untitled

En bit bortanför vindskyddet, precis vid udden, ligger den här lilla fyren. Och där långt borta i fjärran kan man också ana den stora fyren i Skeppsmalen, mitt favoritställe i världen.

Untitled

Untitled

När vi kom tillbaka till parkeringen tänkte vi att, det där var nog inte vindskyddet vi var ute efter egentligen, och gick istället åt höger vid båtklubben. Och mycket riktigt, bara ett par 100 meter därifrån låg ett annat vindskydd. Vilken utdelning på vindskyddsjakten denna dag!

Untitled

Mycket nöjd tjej.

Untitled

Hit ska jag tillbaka och bada i sommar. Så det så.

3 svar

  1. Hej Linda! Vilken härlig tur! Du har ju säkert koll redan men finns ju många fina ställen norr om stan också!! 🙂 Sandviken (Husum), Ava havsbad, Salusand, Stubbsand.. Och när jag såg den där bilden på skogsstigen tänkte jag på Hörnsjön, det är ju typ centralt i Övik men iaf inte så långt som till Gullvik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Välkommen ut ur buren.

Hej dagboken. Nu kommer det igen. Ett sånt rakt-upp-å-ner-inlägg utan nån lärdom eller kunskap inbakad. Fan vad jag gillar att skriva sådana! Och jag blev

69. Christoffer Collin/Wisslaren

Han beskriver sig själv som nörd, är ett stort Kent-fan och har över 1,3 miljoner följare på Instagram. Christoffer Collin är personen bakom instagramkontot ”Wisslaren” där fantastiska naturbilder och drömmiga solnedgånger dominerar flödet….

40+ och singel – hur känns det?

Det är lite lustigt men efter 14 år som singel ser jag mig ändå som en ”förhållandetjej”. Kanske är det för att jag nästan konstant var i ett mellan åldern 16-26? Kanske.

Men nu sitter jag här. Precis passerat 40-strecket och ungefär så singel man kan bli. Och hur känns det?

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!