Varsågod för bekräftelsehorande.

Idag är en sådan dag jag vill supa mig full bara för att slippa känna. En sådan dag då jag vill flytta dit ingen känner mig. Bara för att kunna börja om. För att slippa låtsas att det finns människor som förstår. Riva ut alla sidor ur boken och börja på en ny. En tom. En där, även om den är full av tomhet och osäkerhet, i alla fall inte innehåller den sorts förvirring och sorg jag känner i kväll. Ensamheten.

Men jag har förstått att den här sidan av mig är “uppmärksamhetssökande”. Att den är aningen provocerande och lite sorglig. Att jag skriver sådana här texter för att de är “roligare” att läsa än sådana texter där jag mår bra.

Ni ska ha en sak jävligt klart för er. Jag skriver från hjärtat. Jag har aldrig skrivit för besökarsiffror eller horat ut mig för uppmärksamhet. Och att bli anklagad för detta, av någon som säger sig vara min vän, som säger sig känna mig, det gör ont.

Det får mig också att undra hur folk ser på mig egentligen. Ser de all min smärta som ett medvetet rent bekräftelsehorande?

Och det faktum att jag publicerar den här texten gör att jag känner mig lite smutsig. Som att han har rätt. Han har tagit ifrån mig min fristad. Min tillflyktsort. Fan.

Jamen. Om man skulle fortsätta måla lite sovrumsvägg då.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

16 svar

  1. Så löjligt sagt. Som jag ser det så bloggar du om livet. Ibland är det bra, ibland inte. Det är liksom inget konstigt med det för det är ju så livet är. Jag gillar bloggar som inte bara visar det perfekta utan som låter mig lära känna människan som bloggar. Det är mycket intressantare så. Fortsätt skriv det du känner och vill.

  2. Men ursäkta, va?! Upplever då rakt inte detta som något forum för bekräftelsehorande. Vilket tramsigt påstående?!!!
    Då hade jag knappast varken läst eller kommenterat. Men en fristad och ventil för dig att skriva ner sådant du vill dela, bra som dåligt. Och en plats för mig att hummande nicka igenkännande. Det är det.
    Livet är ju såhär. Upp och ner, hit och dit. Bra och dåligt. Ibland lutar det mer åt det ena diket än det andra typ.
    Nu visualiserar vi oss att vi är en gås där vattnet (dynga,trams osv) bara rinner av. Så andas vi lite på det. 😉

  3. Anledningen att jag läser din blogg är just att du skriver så öppet om dig själv, ditt liv och dina känslor. Blandning mellan bra och dåligt, som livet är, är det som gör det bra och “intressant”. Fortsätt så!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Förra onsdagen.

Förra onsdagen hoppade jag på ett supersnabbt tåg söderut. Jag hoppade av i Linköping där de har en gul och fin stationsbyggnad och en ljusren

Dan före dan – vi får en vit jul!!

Imorse när jag vaknade såg världen ut så här! Efter en vecka av regn och is och regn och slask och blötsnö så kom den

Clubhouse betalprogram

Vill du tjäna pengar på Clubhouse?

Vill du tjäna pengar på Clubhouse? I ett blogginlägg igår meddelade Clubhouse att man nu sjösätter sitt första betalprogram. Tillsammans med betaltjänsten Stripe ska man