Vecka 46 | Föreläsarmaraton och Övik

Vecka 46 | Föreläsarmaraton och Övik

Vecka 46 började i ett ångestmoln, sprintade förbi halva Sverige i ett tåg och avslutade i mammas trygga soffa. <3

Ögonblick från veckan som gått:

Att gå i skogen med den här är ungefär det bästa man kan göra när man befinner sig i ett ångestmoln. Djurterapi är verkligen en grej och jag har verkligen den bästa medicinen. Hon gör att jag inte hamnar under ytan de dagar jag känner att jag vacklar.

Vintern började vakna och de små dammarna i skogen började frysa till is. Det finns fortfarande inget roligare än att peta hål på tunn, tunn is. Jag plockade upp en isskärva och den var vass som glas. Nu vet jag det.

På onsdagen åkte jag till Linköping och föreläste på Besöksnäringsdagen. Det var verkligen inte min bästa föreläsning, jag var trött och det var varmt i lokalen men det verkade ändå uppskattat! Då vet man att man ändå fått in någon slags rutin på att prata framför folk.

Kom hem sent och så var det bara att packa om för på torsdagsmorgonen skulle jag på nästa tåg upp till Umeå där jag skulle föreläsa för Sveriges Kommunikatörer. Insikt efter dessa två föreläsningar? Handmick dåååååligt, mygga braaaaa.

Sedan åkte jag till Övik och mamma fyllde år och då åkte jag till Jenny och kirrade lite praliner till födelsedagsbarnet. Och passade på att provsmaka lite själv. OMNOMNOM.

På lördagen åkte vi till mitt gamla barndomshem och räddade det som räddas skulle, huset ska nämligen säljas och jag hade fortfarande kvar prylar i kåken trots att jag flyttade hemifrån för halva mitt liv sedan. Bland annat min nalle…

..och den här ljuvligt fina dockvagnen från Emmaljunga! Vad jag ska ha den till vet jag icke men behålla den, det ska jag!

Och sedan blev det söndag och hela världen hade blivit vit och det var dags att åka tillbaka till Stockholm igen.

Blandade tankar från veckan:

» Föreläsningsnovember kulminerar här någonstans med fyra föreläsningar på under 10 dagar. Jag skulle kunna göra det här jämt. Vill bara ha mer!

» ÅH vad jag är redo för vintern nu! Vill ha massamassa snö! När åker vi till Åre igen?!

Tipselitips:

» Elin har skrivit ett superbra inlägg med tips till dig som funderar på att börja föreläsa. Har redan tagit fasta på det där med läppstiftet!

» Clara har påbörjat sin GMU (Grundläggande MilitärUtbildning), alltså typ lumpen, och det är galet intressant att läsa om. Jag blir nästan lite sugen att göra det själv men skulle krackelera mentralt på två dagar. Max.

 Förra året då?

» Förra året drog jag och Alex igång ”Vad fan håller jag på med?!”. Ett helt år har vi hållit igång alltså. Heja oss!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

kommentarer

9 svar

  1. Att gå ute i naturen är något jag gör när jag behöver tänka och få bort stress. Det hjälper mig i alla fall. Dock har vi ingen hund, fast dottern tycker att vi borde köpa en 🙂

  2. Det där med föreläsning alltså..skulle gärna gå en crash course hos dig & Sara Ö! Ska mjukstarta med en variant för ett företag häruppe. Det läskiga är att den ska handla om mig och varför jag flyttat till glesbygd. Hur gör man sig själv intressant? Haha 🙂

    Och ja, naturen. Vilken jäkla terapeut den är. Hoppas du mår guld nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Det här med pengar

Alltså det här med pengar. Jag har alltid varit så van att inte ha pengar. Har aldrig haft ett speciellt välbetalt jobb eller tjänat massor

Det är fredag och jag är sorgsen

Tjenamors och glad fredag på dig! Men i ärlighetens namn är jag inte så glad. Jag har varit rätt låg i ett par veckor nu.

What I did last weekend.

Förra helgen var jag bjuden på kalas. Det var AT som fyllde år och då vet man att det blir ett bra kalas, maken till