Jag sitter på ännu ett tåg och ser Sverige susa förbi utanför fönstret. Vi passerade precis metropolen Floby. Jag är på väg till Göteborg för en heldag med Medieakademin imorgon, som jag sitter i styrelsen för. Vi ska presentera Förtroendebarometern och ha årsmöte. Det ska bli spännande men jag måste erkänna att jag är upptagen i andra tankar.

Jag har något att berätta för er. Något som jag egentligen gått och grunnat på i flera år men beslutet har vuxit fast sig de senaste månaderna, sedan nyår. Ni som lyssnar på ”Vad fan håller jag på med?!” har redan hört mig prata lite om det här men nu känns det som att det är dags att säga det högt här på bloggen med.

Foto: Katarina Wohlfart

 

Jag ska flytta hem. Hem till Höga Kusten. Hem till Övik. 

När jag flyttade från Övik för 17 år sedan trodde jag aldrig denna dag skulle komma. Jag var så trött på ”DÖvik” och ville ut i världen. Och det var väl helt naturligt. Men efter 12 år i Stockholm, en resa jorden runt och några månaders huserande i New York så längtar jag tillbaka. Till skogen, till bergen och till min familj.

Jag ser fram emot närheten till allt, till både familj, natur och vänner. Jag ser fram emot lugnet. Mot förändring.

 

Jag vet inte exakt när flytten kommer ske men jag har som mål att det ska bli under 2018. Jag spanar efter boende och var faktiskt och tittade på ett hus i måndags! Nu tror jag inte det blir just det huset och min kravlista är rätt lång men det sköna i kråksången är ju att jag inte har någon brådska. Jag kan gå omkring och mysa och smaka på den här karamellen så länge jag behöver. För jag vet att det kommer bli så.

Till slut kommer jag sitta i mitt torp på landet med loppis på logen och grönsaker i pallkragarna och kackel i hönsgården och kaffe på farstutrappan. Och nästa etapp i mitt liv kommer börja. 

Jag är så pirrig.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

kommentarer

64 svar

  1. Du gör så rätt i att flytta👍👍Stockholm är inte bra för själen,Övik och Höga Kusten är ju magiskt vackert☺️Lycka till👍👍

 1. Åh vad härligt!! Vi var på väg att flytta upp förra året men saker hände på vägen!! Men vi är uppe ett par gånger om året. Brukar tänka på dig när jag ser själevadskyrkan och våra äventyr med gamla bilen❤️

 2. Gud vilket härligt beslut! Kommer säkert bli hur bra som helst! 😀

  Åh, smått avis på alla er som har rötter ute på Svenska landsbygden. Drömmer själv om det där huset på landet, men har verkligen noll anknytning eller rötter där. Men men, if you can dream it you can do it, haha. Man får dagdrömma genom andra under tiden, ska bli superkul och inspirerande att följa din resa tillbaka!

 3. Så härligt att du vågar göra det! Har hela tiden tänkt att jag själv kommer göra det en dag, men också varit lite rädd för att jag inte kommer våga och att det inte kommer bli av.. Men om du kan flytta hem, då kan jag nog också flytta hem till Övik igen, förhoppningsvis inom kort!

 4. Åh, så härligt att läsa om ett beslut som verkligen kommer från hjärtat. Det hörs ju direkt att du har alla förutsättningar med både längtan och målbild. Ö-vik har jag varit mycket i, då maken är därifrån.

  Jag önskar dig stort och varmt lycka till!

 5. Så kul! Låter helt rätt, följer mest dig på instastory och verkar som att du trivs väldigt bra i Övik. Tycker att du är en stor inspirationskälla när det kommer till entreprenörskap och att leva livet precis som man själv vill. Låter nyttigt och mysigt med flytt till lugnet 🙂

 6. ’Till slut kommer jag sitta i mitt torp på landet med loppis på logen och grönsaker i pallkragarna och kackel i hönsgården och kaffe på farstutrappan. Och nästa etapp i mitt liv kommer börja.’

  Det vill jag oxo göra nan gang i livet….Gör det!!

 7. Å vilket härligt beslut det låter som, och att det inte är nån stress, du kan känna dig för med boende. Gjorde själv en liknande resa för 4 år sen, har inte ångrat mig en sekund, nu har jag hittat hem. Det enda som saknas ärväl loppisen på logen 😉

  1. Så härligt att höra! Jag är både skraj och otroligt pepp på en sådan förändring. Är ärligt talat lite rädd att jag ska ändra mig men risken är väl egentligen inte superstor. 😉

   1. Å om du ändrar dig? Stockholm finns kvar. Jag tänker att en del saker behöver man testa på riktigt för att veta. Fungerar det inte, eller inte känns bra finns alltid nya möjligheter. Jag var också betänksam när jag flyttade, det hade grott inom mig under många år, så det var inget förhastat beslut, men jag hade ändå en del betänkligheter kring hur det skulle fungera praktiskt och om jag skulle trivas i slutändan. Jag bestämde mig för att ge det minst ett år innan jag utvärderade åt något håll. Hade det inte känts bra, hade jag flyttat tillbaka, med vetskapen att jag testat och lärt mig något nytt på vägen. Nu kom jag aldrig nånsin till tvivel eller ens en tanke på fel beslut. Men om du skulle göra det, man kan ändra sig igen 😊

 8. Wow, vilket mäktigt och pirrigt och spännande beslut! 🙂

  Jag flyttade från Umeå till en liten by kring Nordingrå för tre år sedan – kanske inte lika dramatiskt som att flytta från Stockholm, men ändå ett steg mot att skapa drömlivet. Nu jobbar jag 100% digitalt och har älg och lo och skog och vatten utanför fönstret. Och när abstinensen blir för stor åker jag till Umeå/Stockholm/Malmö och träffar vänner och inspireras, och sedan hem till lugnet igen.

  (Och alltså – Skype! Så värt. Där kan man ju både fika och hänga och jobba med människor på andra orter. På sätt och vis blir flytten inte lika dramatisk då. Man bor och sover liksom bara på en annan plats. 🙂 )

  Heja dig, det ska bli roligt att få följa din väg norrut! <3

  1. Men alltså, Nordingrå är ju LIVET, så jädra fint där ute! WOW, vilken dröm ditt liv låter som, det är precis det jag vill göra! Och som du säger, städerna finns ju kvar! Tror man också maximerar människorna och upplevelserna i dem mer när man inte bor i dem.

   Kram!!

   1. Ja, det är fantastiskt fint här kring Nordingrå! Och du kommer ju att få samma tänker jag, även om det blir mer åt Övik till. 🙂 Den stora fördelen med billigare omkostnader kommer ju på köpet också, som i sig ger ju möjlighet till mer jobblugn, eller biljetter till resor till stan om man nu vill det. Idel fördelar! 🙂

    Det är bara att höra av dig när du flyttat upp om du vill ha ett IRL-nätverk här i bygden, prata digitalt entreprenörskap post utmattning, eller få tips på bästa loppisarna kring Kramfors. 😉

    Kram!

 9. Åh Linda, blir så jävla glad över att läsa detta! Efter ett halvår som ”hemvändare” kan jag konstatera att det finns så förbaskat mycket liv att leva utanför tullarna. Och det blir lättare att andas när en inte köar till precis allt. Att nu plocka russinen ur Stockholmskakan och sen ha skog, fjäll och lugn som bas, det är lätt det bästa beslutet jag tagit. Och du, det är ingen brist på saker att göra – är nu engagerad i två föreningar, lokala/regionala utvecklingsprojekt och har fått flera nya lokala kundförfrågningar. Superkul!!

  Så glad för din skull Linda och jösses vad jag ser fram emot att följa din hemflytt 😀 Kram!

  1. Åh Katta! Tro mig, du har varit en stor inspiration i det här! När jag ser ditt liv i Särna känner jag hela tiden att ”DET vill jag ha”! Fast jag får nog gå en kurs hos dig i busch/butch/bitchcraft, jag känner att min look är HELT fel! 😉 Och va KUL med lokala engagemang, jag sitter och fnular på lokalpolitik jag! 😉 Kram!!

 10. Jag tror att det är en naturlig del av livet. Att söka förändring efter ett tag sådär… Särskilt nu när det är så hektiskt (som vuxen och i enstorstad). Jag har själv drömmar om att flytta ut till en stuga på landet/fjällen, men det får bli när barnen flyttat hemifrån. Ut till naturen och lugnet. Jag längtar! 🙂

  Grattis och härligt att du ”hittat rätt”! <3
  Kram M

 11. Modigt beslut ! Önskar dig verkligen all Lycka på vägen <3
  Vi sålde vårt hus i september förra året och flyttade till stan igen, så skönt beslut och helt rätt för oss.
  Nu är ju omsändigheterns som de är iom att jag är sjuk, men det underlättar ju med att ha närhet nu.
  Fick iaf posttiva besked idag som kändes gott att få.
  Livet, ja man kan tro en dag att det här är rätt för alltid, men så förändras livet och man får tänka om.
  Klokt av dig att komma fram till detta tycker jag.
  Kram Anna

  1. Jag hoppas verkligen att allt går så bra som möjligt för dig, förstår så klart att ert liv styrs av andra saker än att vilja dricka kaffe på farstubron just nu.

   Tack för dina ord, jag tänker på dig de här dagarna. KRAM.

 12. Fantastiskt. Låter som ett sunt val efter 12 år i Stockholm. Låter som att du har kramat ur det bästa ur Stockholm och nu beger dig till det bästa någon annanstans. Jag kommer såklart med vita pärlan och hälsar på till somrarna för att prata män, solnedgångar och livet och för att trötta ut dig i Skuleskogen och skrika i Slåttdalsskrevan efter att ha flytt en åskskur på vad jag nu vet heter Slåttdalsberget och inte Skuleberget.

  1. Jag tror faktiskt jag har det, även om jag aldrig bodde inne i stan. Jag är nöjd och redo för nästa resa. Jag ser SÅ mkt fram emot att du kommer med pärlan och så ska vi klättra i berg, oavsett vad de heter! 😉

 13. Hej! jag hittade till din sida i samband med att du la ut att du ska flytta hem till Övik. Grattis säger jag bara 🙂 Vi gjorde det samma för knappt 2 år sedan, jag och min familj. Ska inte säga att allt gått helt smärtfritt då skulle jag ljuga. Men är man beredd att anstränga sig för att återuppta gamla fina kontakter och vara öppen för att bygga ett nytt socialt liv etc i sin ny-gamla stad, så har man det bästa av två världar. Naturen runt knuten och bra boende, bra jobbmöjligheter, möjlighet till ett socialt och aktivt (frilufts)liv samt närhet till familj och släkt. Största minuset är alla fina vänner man lämnar kvar i Sthlm, men det är inte så långt bort och vi märker att många är nyfikna och sugna på att komma och hälsa på. Sen får man unna sig en och annan Sthlmsvisit när suget för sushi och goa Stockholmsvänner blir för stort 🙂 Lycka till!!! kram Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Mitt musikår!

Spotify släppte förra veckan den årliga genomgången av mitt musikår så jag tycker vi tar en titt! Inledde året med T-Swift känns rimligt. ”Ready for

Ett lite osammanhängande blogginlägg

Vet du. Jag har tänkt varenda dag sedan i onsdags (då jag sist bloggade) att jag ska blogga. Men jag har känt sån prestationsångest inför

Kommunikatörsdagen

Mina nio bästa föreläsningstips

Att föreläsa är förmodligen en av de saker jag älskar mest med mitt jobb. Det och skapa content hamnar högst upp på listan av de

En jävligt (o)rolig historia

Nu sitter jag äntligen på tåget hem från Strängnäs. Och jag är förbannad. Jag är sällan förbannad. Så nu får ni en jävligt förbannad historia.