Vilka appar har jag i min iPhone?

Vilka appar har jag i min iPhone?

Såg att Sandra gjorde ett sådant här inlägg om sin telefon härom veckan och tyckte det var lite kul så nu härmapar jag och visar er de bästa apparna i min iPhone!

I min iphone

Jag har en iPhone 6+ som jag köpte när den var brand new vilket betyder att den nu är gammal som gatan och börjar bete sig väldigt underligt. Batteriet håller typ en kvart och inte ens det nu när det är kallt ute. Bakgrundsbilden älskar jag, fotade den en natt hemma i Övik.

Ska vi kika på apparna då? En del har jag delat upp i foldrar och en del, som jag använder ofta får bara ligga löst för sig själv på förstasidan. Vi kikar förresten bara på första sidan annars kommer detta ta hela dagen. Det är ändå de apparna jag använder mest.

Telefon, kontakter, bilder, klocka och inställningar

Inga konstigheter tänker jag, the basics som man behöver för att fungera.

Chrome

Webbläsare – tycker den är SÅ mycket bättre än Safari som är den som följer med iOS.

The Office

Här har jag alla appar som jag mest bara använder i jobbet. Vi kikar närmare på innehållet i den foldern längre ner.

Ekonomi

Swedbank (både privat och företag), BankID, ICA Banken, Swish, Billogram (fakturatjänst), Dreams (SÅ bra sparapp), Tink (håller koll på utgifter, hatälskar den) och Wint (en bokföringsapp jag övervägde men valde en annan i slutändan).

Socialt

Alla sociala medier jag använder och några jag inte använder. FB, Linked In, Pinterest och messenger har ni nog koll på. Bloglovin' läser jag bloggar i, Swarm loggar jag in på ställen med, WhatsApp använder jag inte så mycket (är en Messengertjej), Social Blade för att hålla koll på random statistik och YT Studio för YouTubestatistik.

Listen

Podcaster (så dålig app men allt finns där), Spotify för musik, Storytel för ljudböcker, SR Play och Acast (mycket bättre poddapp men allt finns inte här).

Instagram

Här hittar vi alla mina bildredigeringsappar – mer om dem längre ner!

Life Logging

Mina favoriter här är Sleep Cycle (håll koll på sömn och lyssna på sig själv snarka – orimligt fascinerande), P Tracker (ful men bra mensapp) och Apples egen hälsoapp där jag håller koll på steg. Det gör Moves med men jag vet inte, jag hänger mest i Hälsoappen just nu.

Twitter

Japp, jag twittrar fortfarande.

Spark

Bästa, bästa mailappen. Bästa. Älskar den. Och tro mig, jag har testat många.

Headspace

Bästa meditationsappen. Helt oflummig och basic, ingen plinkyplonkymusik utan bara Andys röst. Så bra.

DO Note

En app från IFTTT (If This Then That) som bara har ett jobb – att skicka ett meddelande till en förvald mailadress. Använder jag om jag kommer på något viktigt jag inte får glömma imorrn. Används oftast preciiiis innan jag ska somna.

Mat.se

Mat på hemkörning är typ det bästa som hänt sedan internet. Använder mat.se främst för att de levererar på helgerna och man kan beställa samma dag (eller sent dagen innan).

Flickr

I stort sett alla mina bloggbilder ligger på Flickr och sedan hämtar jag in dem i bloggen. Använder således Flickr när jag laddar ner bilder för att posta på Instagram tex.

IMDb

Använder IMDb ungefär varje gång jag kollar på film eller en TV-serie. För att kolla trivia, hur gamla folk är eller var jag känner igen dem ifrån.

Hemnet

Japp. Knarkar hus. Framförallt i Övikstrakten. Har dock inte råd att köpa just nu men att smaka på drömmen är nästan lika gott som att ha den. (Den meningen made no sense men du fattar.)

Wikipedia

Av samma anledning som IMDb ovan. Älskar att lära mig småsaker här och där om saker jag funderar på.

Candy Crush Soda

Jag är på nivå 705. Frågor på det?

Google Maps

Kollar alltid busstider i GM istf SLs app. Samt var städer i USA ligger när jag kollar på filmer eller serier.

Klart.se

Paraply eller långkalsonger? Bra att veta liksom.

I snabbvalen längst ner har jag Meddelanden, Google Calendar, Instagram och kameran.  Undra vad det säger om en?

I min iphone

UNUM

UNUM är en app där man kan ”testa” sitt Instagramflöde. Alltså man lägger upp en bild för att se om den ”passar in”. Jag använder från och till men har i stort sett släppt fokus på flödet faktiskt. Jag orkar inte.

VSCO & Photoshop Express

De två appar jag använder för att redigera mina mobilbilder. Först PS Express för the basics och sedan VSCO för eventuella filter.

PicLab

Används otroligt sällan men om jag skulle få för mig att lägga text på en bild så använder jag denna.

ImageApp, PlayMemories & CameraConnect

Appar till mina kameror för att fjärrstyra dem från mobilen.

Canva

Har nog aldrig använt Canva på mobilen men fyller samma syfte som PicLab. Ska nog ta bort PicLab nu när jag tänker efter.

CutStory

Används för att klippa ner långa videoklipp till 15 sek långa klipp att posta på Instagram. Genius.

I min iphone

Scanner PRO

Används för att scanna alla kvitton till min bokföring. Har gjort företagarlivet SÅ mycket enklare.

MailChimp

Nyhetsbrev!

Trello

Världens bästa projekthanteringsapp – samt gratis!

Dropbox

Hela min dator är synkad till Dropbox så om jag behöver något från datorn på mobilen (eller tvärtom) så hämtar jag upp det här! Ta-da!

Anteckningar

Används dagligen. Senast skrev jag ned titeln på en poesisamling som jag kanske eller kanske inte någonsin kommer skriva.

1Password

Har alla mina lösenord här. Försöker ha olika överallt och då är det ett MÅSTE att ha alla samlade på ett bra ställe. Lösenordet jag har till 1Password har jag BARA där och det är inte nedskrivet någonstans utan finns bara i mitt minne. Så om jag glömmer det så blire problem.

WordPress

Det händer att jag bloggar via mobilen och jag tycker faktiskt att WP-appen är helt okej! Godkänner och svarar på kommentarer gör jag också här då och då!

Buffer

Buffer använder jag för att schemalägga inlägg på sociala medier. Använder det tyvärr alldeles för lite men EN DAG ska jag bli en sådan där person med framförhållning också.

Analytics

Avslutningsvis Google Analytics. Man måste ju hålla koll på sin statistik! 😉

Och det var min appsamling! Har du några grymma appar att tipsa mig om?

5 svar

  1. Jag stängde av min stegräknarapp och skaffadr en app som heter MyAddictiometer. Den ger info om hur många gånger man kollar telefonen och hur lång sammanlagd tid man använder telefonen per dag. Skitbra om man vill bli av med beroende. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

LindaHornfeldt.SE

Min nya sajt är live!

Inlägget innehåller reklam ÅH som jag kämpat de senaste veckorna! Men nu är den äntligen live – min nya sajt – lindahornfeldt.se! Ett bra tag

Valborg

Första maj välkommen! Här sitter jag nu, efter att ha kört mitt tredje webinar (jag är ju mitt uppe i kampanjperiod för Social Brand Lab,

111. Att bygga ett medskapanade community med Julia Tuvesson

Julia Tuvesson, eller Tuvessonskan som hon är mer känd som, började sin influencerresa på Tumblr (det hör man inte varje dag!) där hon skrev alla sina blogginlägg på mobilen i början för att hon inte hade råd med en dator.När hon istället …

Come rain or shine

De här bilderna tog jag för två veckor sedan – nu är gården helt snöfri! Tokigt hur snabbt den här våren kom när den väl