Det känns verkligen helt bisarrt att sitta och skriva ett blogginlägg som är fullsmockat med vinterbilder när vi precis har haft en riktig sommarhelg här i Stockholm. Det var ju baske mig över 20 grader varmt för någon dag sedan och nu ska jag bjussa på ett riktigt vinterlandskap!? Knäppt.

Men det är ju också det jag verkligen älskar med Sverige. De här årstiderna som kan svänga så snabbt och som alla har sin charm och sin skönhet. Sedan hur charmigt det kan vara att plumsa i en halvmeter djup ”sorbetsnö” (ett uttryck jag precis fått lära mig!), det kan ju debatteras.

180411 - Skuleskogen med Rania

Det var i alla fall vad jag sysslade med för sisådär två veckor sedan när jag och Rania en onsdagseftermiddag åkte till Skuleskogen för att plåta kampanjbilder till ett whiskeymärke Rania jobbar med just nu.

Vi parkerar vid norra entrén till Skuleskogens nationalpark, bredvid den 2,5 meter höga snövallen, och sniffar runt efter var exakt vi ska försöka ta oss över sagda snövall. Jag hittar stolt fotavtryck där andra har tagit sig över, klättrar över – och gör sedan ett perfekt face plant. Helvete vad jag slog i backen , livmoder först, BAM ba! Det visade sig att den här ”stigen” inte var så nedtrampad som man hade önskat så varannat steg gled man ner en decimeter eller två. Flåsigt om inte annat!

180411 - Skuleskogen med Rania

Det har ju kommit lite snö i den här regionen den här vintern. Vi kunde inte riktigt se var vi skulle gå då skylten typ var översnöad men den pekade åt det mest upptrampade hållet så vi tog sikte ditåt.

180411 - Skuleskogen med Rania

Solen gosade loss med snön och det var alldeles tyst i skogen.

180411 - Skuleskogen med Rania

Förutom mitt svärande när jag sjönk ner i snön och Ranias försök till pepp i mitt klagande. Mycket bra cheerleader den här personen!

180411 - Skuleskogen med Rania

Efter en sisådär halvtimme kom vi upp hit och allt var förlåtet.

180411 - Skuleskogen med Rania

180411 - Skuleskogen med Rania

Rania skulle som sagt plåta kampanjbilder, något som kräver en och annan uppoffring. Som att pulsa rakt ut i den meterdjupa snön och ställa upp kameran. Ser ni benet till höger i bild? Hon står alltså inte på huk, snön har slukat allt upp till låret.

180411 - Skuleskogen med Rania

Leia var med och väldigt nöjd med promenaden. Ser du räcket? Det är alltså utsiktsplattformen. Räcket sitter vanligtvis någon meter upp, nu var det i skohöjd.

180411 - Skuleskogen med Rania

Efter att Rania ränt fram och tillbaka för att både modella och fota (självutlösare ftw!) tog vi en paus i snön för kaffe och bulle. Nu börjar jag fatta hela vandringsgrejen – den här pausen med kaffe och en helt magisk utsikt är ju allt! Sedan måste jag jobba lite på min look, Rania har lovat att göra mig till skogshipster. Vad tror du, skulle den stilen passa mig?

180411 - Skuleskogen med Rania

Ah.

180411 - Skuleskogen med Rania

zen.

180411 - Skuleskogen med Rania

När solen hade börjat färga himlen rosa började vi vandra nedför berget igen.

180411 - Skuleskogen med Rania

180411 - Skuleskogen med Rania

Tillbaka tog vi vägen alla andra gått istället. Den här bilden kan någonstans illustrera hur mycket snö det var. Man går alltså på snötäcket ovanför räcket.

180411 - Skuleskogen med Rania

180411 - Skuleskogen med Rania

Rania tog några superfina bilder på mig som verkligen fångar den här lyckan och lugnet som skogen ger mig.

180411 - Skuleskogen med Rania

När vi var tillbaka vid bilen stod himlen i brand. <3

180411 - Skuleskogen med Rania

Och det var den kvällen i Skuleskogen! Tack Rania, det här ser jag fram emot att göra massor med fler gånger i sommar.

5 svar

  1. Åh, men är det inte det här som är så härligt… Jag var liksom lite trött på vintern, men nu när våren är här och jag ser sådana här bilder blir jag lite ”ååh, vilken fin vinter det var ändå” <3 Tusen, tusen tack för att du plumsade ut i skogen med mig – det var oerhört roligt!

    Jag är glad att jag kunde visa på värdet i magisk utsikt, fika och gyllene solnedgångar – trust me, i sommar när det är lättare att vara ute ska vi göra MASSOR med sånt. Att bara köra iväg i jakt på solnedgången alltså… det är grejjer det! Och ja, vi ska styra upp din skogshipster sida också, det är ju trendigt nu har jag hört 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Surströmmingslördag

I lördags vankades det surströmmingskalas i Kvaved. Så jag tog på mig en kjol och en liten röd väska och åkte till mitt gamla hem

Vloggvecka Dag 3: Håller utbildning i sociala medier!

Vloggveckans tredje dag och denna onsdag stod heldagsutbildning i personligt varumärke för deltagarna i projektet Expression Design på schemat! Samt – somnade ifrån hela vloggeriet

Att skapa en trädgård

Typ sekunden all snö och is hade töat bort från gården (eller egentligen långt innan) var planeringen i full gång kring hur jag skulle lägga