Nu vänder det. NU.

Eller imorrn bitti. 05.19 för att vara exakt. Då är det så mörkt som det bara kommer bli. Men sen kommer ljuset tillbaka. Lite mer för varje dag som går. Och FY FAN rent ut sagt vad jag är redo för ljuset.

För det är inte rimligt att solen ska vara uppe i 4,5 timme på ett helt dygn. FYRA OCH EN HALV TIMME har vi ”sol”. Och de flesta dagar har vi inte speciellt mycket sådan heller. Mest dimma och dis. Man kan ju bli vansinnig för mindre.

Men imorrn så vänder det. Och sen får vi sisådär 3-4 minuter mer solljus per dag. Det är nästan typ TVÅ TIMMAR mer på en månad. Och jag kan leva på det, på vetskapen att ljuset kommer tillbaka. Jag är helt okej med snö och kyla så länge jag får LJUS.

För nu är min hjärna på en sådan sparlåga att du anar inte. Det känns som att den inte fått näring på månader. Och jo, jag äter och tränar och sköter mig och äter D-vitamin men det KÄNNS inte så ändå. Det känns mer som JAG ORKAR INTE.

Nu ska jag sluta ranta. Och gå och lägga mig för imorrn är det lilla julafton. LJUSET kommer tillbaka.

(Jo, och om du undrar, bilen ovan är tagen typ klockan fyra på eftermiddagen igår utanför mitt hus. Tack och godnatt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlogg: Den stora rensningsdagen!

Skulle man kunna kalla detta för den första flyttvloggen? Det är i alla fall dags att börja rensa ut inför flytten till Norrland!

Nytt köksbord

Mitt nya, handgjorda köksbord!

Ända sedan jag flyttade in i huset i somras har jag drömt om det, det perfekta matbordet. Stort skulle det vara. Och rufft. Rått. Gärna

Kungsträdgården

Nu blommar det!

De är här! Det sannaste av sanna vårtecken – körsbärsträden i Kungsträdgården blommar! Ryktet har florerat ett par dagar om att de mytomspunna rosa blommorna