I veckan var det dags för Webbdagarna, Sveriges, skulle jag vilja säga, största konferens när det gäller digitala medier. Året till ära tog konferensen även besöksrekord med 1600 sålda biljetter. Det var alltså slutsålt! Jag har varit på Webbdagarna tidigare men det har aldrig varit så bubblande som den här gången!

Ska vi kika lite på hur det såg ut?

150324-25 - Webbdagarna

Scenen på Stockholm Waterfront var uppbyggd som någon slags homage till ishotellet? Själv saknade jag de enorma bokstäverna på scenen som de haft tidigare, tycker de var riktigt maffiga.

150324-25 - Webbdagarna

Inte nog med att jag besökte, jag skulle också moderera ett spår, Webbdesign. De senaste veckorna har jag stämt av med de tre talarna och kände mig ganska lugn, det vill säga innan folk började strömma in. Men jag tror jag skötte det bra. Försökte skämta lite om att jag var ett barn av tabelldesign. Vet ej om det gick hem. Självklart peppade vi innan start med Katy Perry.

150324-25 - Webbdagarna

Första talaren var Michael Gooding som pratade om performance och optimering. Mycket intressant! Han äger typ internet, lite förenklat. Han var också sen pga flygstrul så hans kollega öppnade för honom och sedan rusade han upp på scen som en rockstjärna fem minuter in i presentationen. Spänningen!!

150324-25 - Webbdagarna

Näst på tur var fantastiska Unn Swanström som jobbar med personalisering på Expressen. Personalisering handlar helt enkelt om att optimera besöksupplevelsen utifrån vad man gillar och läst tidigare. Och så pratade vi lite om den fina linjen mellan användarvänligt och läskigt.

150324-25 - Webbdagarna

Så här många var och tittade på spåren. Det får plats 180 pers men blev  nog närmare 200 med alla som fick stå där bak. Nog den största samlingen jag stått framför hittills. Lite coolt.

150324-25 - Webbdagarna

Visar och Maria från Valtech och pratade om design som affärsstrategi, alltså att ha med designtänket i hela projektprocessen, något som är långt ifrån självklart. De här två bondade jag rejält med, bra personer!

150324-25 - Webbdagarna

Den är himla suddig men här är i alla fall en bild på mig på scenen som Sara tog. Jag pekar med hela handen på mitt twitternick som står på en whiteboardtavla så att man kunde twittra frågor till talarna via mig.

150324-25 - Webbdagarna

I sin monter hade Valtech upprepat förra årets succé med lösgodis. Den galet snygga etiketten har Visar gjort, han är en helt grymt illustratör, kolla in hans Instagram här!

150324-25 - Webbdagarna

Sedan var det dags för prisutdelningskalas! Vinnarna i Topp100 , Sveriges bästa sajt, skulle koras. Vinnarna blev Nelly (E-handel), Omni (Nyhetssajt), Lifesum (app) och det stora totalpriset gick till…

150324-25 - Webbdagarna

Stockholm Stad! Konfetti och hurra!

150324-25 - Webbdagarna

Hej!

150324-25 - Webbdagarna

Den här bilden har jag stulit av Internetworld som de tagit. Jag tillsammans med Maria från Valtech och Paulina som är moderator och programchef för Webbdagarna. Bra jobbat!

Det här inlägget är en del av #blogg100
Dag 21/100 – Inlägg 25/100

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Första augusti

Det är första augusti, första arbetsdagen efter semestern och det regnar. Det låter som något tagen ur en Norén-roman men det är min verklighet denna

Come rain or shine

De här bilderna tog jag för två veckor sedan – nu är gården helt snöfri! Tokigt hur snabbt den här våren kom när den väl