Innan igår var nog det mesta av min kunskap om Alcatraz baserad på filmen ”The Rock”, inte direkt den mest pålitliga källan för autentisk information. Efter att ha spenderat en halv dag på ön tillsammans med en alldeles lysande audio-tour så känns det dock som att kunskapsnivån hoppat upp ett par hack.

Alcatraz blev fängelse under 30-talet då gangsters rusade vilt i USA och man behövde någonstans att husera huliganerna. Den mest kända av dem som satt här är nog Al Capone. Det var riktigt häftigt att få gå omkring i det gamla maximum security-fängelset, det är i stort sett orört och känns väldigt autentiskt. Och lite scary. När jag gick in i isoleringscellerna och verkligen kände på väggarna och stängslen så var det småläskigt. Tänk att bli inlåst där liksom. Tur att jag är ganska snäll.

Jag älskar dessutom historia så att få höra hur Alcatraz gick från militäranläggning i mitten av 1800-talet till att husera protesterande indianer (!) i slutet på 60-talet var himla spännande.

Lite retsamt också att den bästa utsikten över San Franciscos skyline är från Alcatraz. Typ ”in your face, suckers”.

2 svar

  1. Jag önskar så att det hade funnits tillfälle att gå av och in när jag var där, men för min del blev det bara en rundtur med båt och vi fick inte gå av (när jag var där sommaren -97 var det stängt av någon anledning som jag inte minns). Men då har man något att göra nästa gång in da hoods! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Tydligen så säljer jag mig själv

När jag såg att mitt förlag delat den här artikeln på Facebook imorse så fick jag lite ont i magen. Och när jag såg kommentarerna

Frost

Jag har känt mig lite off sedan jag kom hem till Stockholm igen. Låg på energi och driv. Stressad. Gud, jag känner att jag skriver

Sista halvan av oktober

Hej första tisdagen i november! I morse var det -15 grader och min bil startade inte först. Efter lite klapp och kel och hot så

Hur viktigt är det att nischa sig?

Foto: Elin Graf Det här med att nischa sig är ett evigt ämne när det gäller sociala medier och bloggar. Måste man nischa sig och