Just nu är jag helt bisarrt pepp för jag och min familj har precis bokat en resa i sommar till ett av mina drömresmål – Skottland!!

Berg, dalar, magiska vidder och tonvis med slott, det är vad jag ser framför mig (och vackra män med rött skägg som pratar som David Tennant). Vi flyger till Edinburgh och sedan hyr vi en bil där och åker norröver. Min dröm är att vi tar oss till högländerna men vi får se hur långt vi hinner, vi stannar bara i fem dagar.

Men alltså – TITTA!


Så – nu vill jag ha era bästa tips. Vad får jag inte missa i Skottland? Vilka slott är ett måste och var finns de bästa utsikterna? Vi kommer som sagt hyra bil så tips på någon finfin road trip välkomnas lite extra!

WHEEE!!!

19 svar

 1. Hej! Jag har aldrig varit i Skottland men har precis plöjt säsong 1 och 2 av Outlander som handlar om en kvinna som färdas genom tiden till 1700-talets Skottland. Kanske kan vara en peppserie för dig? Kram!

 2. Kul! Vi gjorde en roadtrip i England och Skottland ”i Harry Potters fotspår” för några år sedan. Blev verkligen förtjust i Skottland! Men vi rörde oss mestadels mer västerut än ni ska göra så jag har inga specifika tips 🙂

 3. Åh, Skottland är magiskt! Om ni tillbringar lite tid i Edinburgh rekommenderar jag att ni besöker Holyrood House (med guide!) och National Museum of Scotland (ger en väldigt bra bild av Skottlands historia och mentalitet). Råkar ni vara där i augusti är det Fringe, fantastisk kulturfestival.

  Överlag ett väldigt tacksamt land att åka runt i, högländerna är storslaget vackert, byarna supermysiga och människorna fantastiska. Oh, och Inverness är bra som bas om ni vill bo på ett ställe och utforska högländerna. 🙂

 4. Åh! Superroligt att du kommer hit till Skottland! Du kommer INTE att bli besviken 😀. Har såklart massor med tips. Var ska jag börja… mysiga byar East Neuk of Fife
  https://www.scottishmoments.com/skotska-byar-crail/
  Slott, dunnottar castle https://www.scottishmoments.com/dunnottar-castle/
  Får ICKE missas. (Ligger strax utanför ’min’ by Stonehaven så då måste du stanna till och säga hej, så kan jag snabbguida 😉)
  Utsikter jag rekommenderar är Queens View i Pertshire samt Cairn O Mount (som är perfekt om ni inte hinner upp till högländerna/västkusten, ett highlands i miniatyr)
  Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst men kolla gärna runt på bloggen och hör av dig om du vill ha mer specifika tips.

  1. ÅH tack!! Jag har faktiskt varit inne på din blogg redan och scoutat! Men de här tipsen är ju grymma! Tror inte vi hinner till Högländerna så en sväng längs östkusten låter super! Kan du sätta ihop en fyra-dagars-tur? Haha!

 5. Jag åkte till Edinburgh med min syster i mars förra året och det var fantastiskt! Vi var där i fyra dagar så jag har lite tips att dela med mig. Istället för att vandra i timmar uppför berget/vulkanen Arthur’s Seat så kan man få en lika bra utsikt över stan på Calton Hill, som bara tar några minuter att gå uppför och som dessutom ligger mitt i stan. Greyfriars Kirkyard är kyrkogården där Greyfriars Bobby (hunden som vaktade över sin husses grav i många år) ligger begravd, och det är en vacker plats. National Museum of Scotland är också ett stort tips, gratis och riktigt intressant! Vi var där i flera timmar, och lyckades tyvärr missa att de har en takterass med bra utsikt… Old Town måste du bara besöka, där finns bland annat världens minsta sceond hand-bokaffär (The Old Town Book Shop), fina vintagebutiker (W. Armstrong & Son), Museum Context (designbutik som även har inspirerats till Harry Potters Diagongränd) samt Grassmarket Square och Victoria Street som är ett torg samt en gata med pastelliga husfasader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Midsommar

En midsommarafton vid havet

Man måste ju ändå älska högtider som i stort sett bara handlar om vänner, mat och sprit. Och lite blommor. Och att göra så lite

Sluta gnäll på influencerreklamen!

Igår poddade jag med YouTubern Felicia Aveklew (tyvärr strulade tekniken något kopiöst så vi måste spela in en gång till) och vi kom in på