Från Karlstad till Kalmar – på föreläsningsturné

Från Karlstad till Kalmar – på föreläsningsturné

Hejhej torsdagskompis och välkommen till bloggen! Idag tänkte jag berätta om förra veckan när jag var på föreläsningsturné över halva Svealand, håll till godo!

181029 - Karlstad

Efter att ha varit i Stockholm över helgen satte jag mig på söndag eftermiddag på tåget till Värmland och blev varse om att solen inte alltid skiner i Karlstad. Däremot hade den första snön kommit!

Karlstad föreläsning

På måndagsmorgonen skulle jag nämligen föreläsa för ett gäng glada entreprenörer inom besöksnäringen i Värmland. Det var ett riktigt bra gäng men bra frågor och efteråt fick jag eventuellt den finaste recensionen någonsin:

”Det här var banne mig det bästa jag sett och jag har sett mycket – mest skit!”

Det får man ju ändå vara nöjd med. 😊

181029 - Karlstad

Efter min föreläsning fick deltagarna workshoppa och jag smet iväg och blev intervjuad av två tjejer som pluggade på universitetet (Internationella affärer, flott ska det vara!) och vi pratade om den etiska aspekten av influencer marketing. Det är i sådana samtal jag blir så exalterad att jag skakar. DET är passion.

181030 - Borås

På tisdagen bar det av till Borås där jag ju bodde för sisådär 12 år sedan. Herrejösses vad tiden går. Viskan finns kvar men ett helt nytt kvarter har tillkommit dit textilhögskolan har flyttat och där finns också Borås Yrkeshögskola dit jag skulle!

181030 - Borås

Det var nämligen så att min bästa Sara håller en kurs där under hösten för utbildningen ”Digital Business Developer” och när vi var i stan samtidigt bjöd hon in mig att komma förbi på en Q&A med eleverna om influencers. Jag och Sara är inte alltid överens om just influencer marketing (jag står ju på influencersidan och hon på annonsörernas) så det blev en intressant diskussion!

Jag lyckades också såga en av deras samarbetspartners vid fotknölarna. Oops. Eller, gör man inte bra grejer så kommer jag säga det. Så det så.

181030 - Borås

Men det var ju inte därför jag var i stan utan jag var inbjuden för att föreläsa på biblioteket! Så det gjorde jag!

181030 - Borås

Och efteråt kom den här fina tjejen fram till mig och bad om en autograf! Det är första gången jag fått skriva en autograf  (förutom i boken då men hon hade lånat boken på bibblan så den fick jag ju inte skriva i), hon hade liksom penna och papper med sig, jag blev helt golvad. Så cool tjej! Hon var 11 år och hade startat en pysselblogg, love it!

Där fick ni, ni som säger att bloggen är död. Lovisa says otherwise.

181030 - Borås

Efteråt gick vi några stycken till gamla Rådhuset och tog en drink. Stället har fått sig en rejäl makeover och var nu superlyxigt!

181030 - Borås

Jag beställde en New York Whiskey Sour.

181030 - Borås

181030 - Borås

En elev från Saras klass, Ida, följde med och jag kunde inte sluta tänka på hur lik hon var en tjej som jag jobbade med när jag bodde i just Borås. Vi pratade om vad våra tatueringar betydde och hur sarkasm kan vara en persons hela ordförråd.

181031 - Kalmar

Sedan blev det onsdag och jag åkte till Kalmar för sista stoppet på min lilla turné.

Jag hade aldrig varit i Kalmar tidigare men blev lite förälskad i denna supermysiga lilla stad. De har ett slott liksom, bara det! Jag älskar städer med en historia.

Jag bodde på Frimurarhotellet precis vid torget och med promenadavstånd till bibblan där jag skulle hålla min föreläsning!

181031 - Kalmar

Och sedan åkte jag hem och sov ett dygn. Att föreläsarlivet kan ge och ta så mycket energi samtidigt. Jag älskar det.

4 svar

  1. Ååååååå nej att jag missade att du var här…! I Kalmar, bara ett stenkast från mitt hem. Förvisso har jag legat däckad i snart två veckor av en mage som sparkar bakut, men som jag hade velat lyssna på dig <3
    Kram och ha en fin kväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

En stor dag

Imorse när jag släppte ut hönsen låg det där. Mitt allra första ägg! Någon av hönorna hade förvirrat värpt det från pinnen så det låg

FEM SÄTT ATT ANVÄNDA HÖJDPUNKTER I INSTAGRAM STORIES

5 sätt att använda featured instagram stories

Har du sett de där runda ikonerna överst på folks Instagramprofiler? Där det står höjdpunkter? För sisådär ett år sedan dök möjligheten upp att ”nåla

Nyhetsmorgon

Datasaker på nyhetsmorgon

Hej hörrni! Imorse var en spännande morgon (och en tidig sådan) – jag var nämligen med på Nyhetsmorgon och pratade om min bok – ”Yrke:

Omplanteringssöndag.

För någon helg sedan, när det var vår en liten stund, passade jag och mamma på att plantera om alla blommor som kämpat sig igenom