2015 – En årskrönika

Jag och Leia

2016 knackar snart på dörren och det är hög tid att summera året som gått!

Vilket år det varit alltså, helt fantastiskt på så många sätt och vis, självklart de flesta relaterade till Better Bloggers. En av mina bästa vänner kallade mig härom dagen för ”modig”, ett ord jag fått anknutet till mig rätt många gånger i mitt liv, något som är otroligt smickrande. Jag vill gärna tro att jag är modig. I mitt huvud är ”modig” och ”naiv” och ”dumdristig” likställda rätt många gånger men jag har nog faktiskt känt mig rätt modig i år. På ett bra sätt.

Vi har även sammanfattat Better Bloggers år här, om du är sugen på att läsa!

Men vi kör väl igång, eller vad säger ni?

Januari

✗ Det nya året inleddes med att jag intervjuades av lokaltidningen i min hemstad Övik, något som kändes lite sådär stort och nostalgiskt för 17-åriga Linda där inne i mig.

Jag lanserade podden Bloggbusiness med fina Ebba Zingmark som första gäst. Vi gjorde intervjun i ett grupprum på biblioteket i Umeå och jag var jättenervös. Men åh så bra det blev till slut.

✗ Jag gick på fantastiska Daisy Beauty Expo och fick för första gången positiv feedback live från bloggare på Better Bloggers. Det var magiskt.

✗ Jag var med och pratade om plus size i en intervju i Chic, mycket piffigt.

✗ Och så var jag världens stoltaste storasyster när Anna tog emot pris för ”Årets Ungdomsledare” på Bilsportgalan.

Februari

✗ I februari var jag skitförbannad på idioter som smäller raketer på random ända in i februari och skrämmer livet ur min hund. Jag är fortfarande förbannad på sådana idioter.

✗ Ensamheten nafsade mig i nacken och jag funderade på om jag kanske blivit för bra på att vara ensam.

✗ I övrigt så var det väldigt mycket film och väldigt mycket Oscarsgala.

Mars

✗ I mars skrev jag om hur det är att vara sin egen, hur läskigt och jobbigt och underbart det är. Och så följde jag upp lite senare med att prata om att det inte är helt lätt att vara ensam grundare i Startup-världen.

✗ Jag blev intervjuad av Sandra i hennes finfina podcast Källan.

✗ Min vän Erica skrev ett gästinlägg på bloggen om sjukdomen Endometrios och hur det är att leva med det helvetet. Sedan dess har det hänt en hel del på ämnet och äntligen börjar det röra sig i byråkratin.

✗ Det regnade konferenser! Jag insöp inspiration på Women in Tech, modererade på Webbdagarna och så föreläste jag själv på Blogger Boot Camp!

✗ Jag hängde i Göteborg ett par dagar, såg Katy Perry live och så fick jag lila hår igen!

April

✗ Jag fyllde 35 och fick det enda jag hade på önskelistan – en ballong.

✗ Jag hälsade på Sara i Åre och funderade över det här med att romantisera saker (som skidåkning).

✗ Jag gav mig på det där joggandet igen och vi kom ganska bra överens!

✗ Våren var på igång så jag och Leia gick promenader och så välkomnade vi våren i Kungsträdgården.

✗ Och så blev det dags för Better Bloggers allra första meetup!

Maj

✗ I maj var själen tung men mina vänner gjorde sitt bästa för att stötta upp mig. Jag försökte nämligen att dra ihop en konferens och driva företag och det blev liksom rätt mycket där en stund. Och till slut fick jag ge upp och sedan vloggade jag om att hantera misslyckanden.

✗ Men så hade jag och de finaste tjejerna en underbar grillfest som liksom kickade igång sommarens härligheter.

✗ Jag tänkte lite på vad vi skulle kunna göra och bli här i världen och bli om vi bara fick vara oss själva och bejaka vår potential.

✗ Och en bra dag spelade jag in en vlogg där ni fick följa med på en av mina vardagsäventyr. Och så avslutade jag maj med Vintagebloppisen som matade själen med inspiration.

Juni

✗ I juni sprang Sara Stockholm Marathon och samma dag skadade sig Leia rejält och jag kände mig som världens sämsta människa.

✗ Bästa Carin blev färdig brandbrud och vi firade med bubbel och jordgubbstårta, som sig bör vid examen.

✗ Jag åkte upp till Norrland och bosatte mig i Kvaved ett tag och njöt av hammocken, tystnaden och fantastiska solnedgångar.

✗ Och så blev det dags för den mest fantastiska midsommaren i mannaminne med de bästa personerna i den mest idylliska omgivningen. Det var #ganskanice.

✗ Juni avslutades med en vecka i Almedalen full av mingel, bubbel och en massa dans!

Juli

✗ Efter Almedalen och Gotlandsutflykt åkte jag tillbaka upp till Norrland igen och gick på bergspromenad i Skule, åkte på loppisutflykt och hängde i skärgården.

✗ Men mest hängde jag i Kvaved och jobbade och gick på skogspromenader.

Augusti

✗ Så blev det augusti och dags att säga hej till verkligheten igen. Fast först var det Pride-fest.

✗ Och även fast vardagen börjat betyder det ju inte att man inte kan ta pauser och åka till ett slott och bada. Till exempel.

✗ Jag gick på Fashion Week i dagarna två och så var det dags för Sommarbio!

✗ Jag skrev ett kärleksbrev till mina vänner, ett brev jag skulle kunna skriva på varje dag.

September

✗ I september var jag gäst i min egen podd och fick en helsida i Dagens Media! Bra månad för narcissisten i mig.

✗ Jag hängde med grymma entreprenörer på Sthlm Tech Fest och coola bloggare på Make Up Stores modevisning.

✗ Familjen kom på besök och vi åkte äntligen ut i skärgården!

✗ Och så fick jag äntligen återse New York igen, den här gången i Saras sällskap. The city was as lively as ever.

Oktober

✗ I oktober hade jag min första bloggcoachingsession, ett koncept som snabbt blev populärt! (Är du intresserad? Läs mer här!)

✗ Jag blev riktigt förbannad igen över att en tjock kropp tydligen är ett skämt men blev glad när Lindex bjöd in till Plus Size Event. Det händer grejer i det här segmentet, underbart.

✗ Och så blev det kultur! Det blev dags för Stockholms filmfestival igen och så satte min fantastiska vän Rebecka upp sin monolog ”Daddy Issues” som var superb.

November

✗ November inleddes med vårt andra #bbmeet med Better Bloggers, denna gång hos JohannaN!

✗ Jag fick migrän för första gången, jobbade en massa på filmfestivalen och poddade med Elsa Billgren.

✗ Jag firade Halloween som Mad Men- Joan på Lidingö och sedan Thanksgiving med goda vänner och familj.

✗ Ellen Burstyn tog emot pris på filmfestivalen och jag satt på första parkett för att lyssna på denna helt fantastiska kvinna.

December

✗ December kom till slut och det var bloggeventens månad! Jag inledde med ännu en meetup med Better Bloggers – denna gång tillsammans med Konsumentverket, följde upp med Travellinks bloggevent och avslutade med Social Media Party!

✗ Better Bloggers lanserade en kampanj mot smygreklam – #JagSmygerInte – som fick massor med uppmärksamhet och syntes i både Dagens Media och Resumé. Så kul!

✗ Jag åkte till Linköping en sväng och föreläste på universitetet och sedan åkte jag till Tänndalen, myste framför brasan och åkte skidor.

✗ Vi firade Rebecka som fyllde 30!

✗ Och sedan åkte jag upp till Övik för att fira jul!

Och det var mitt 2015, ett alldeles godkänt sådant om jag får säga det själv. Hur var ditt 2015?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. jag tycker att modig är ett bra ord – och att det beskriver dig rätt så fint. vad vore världen utan modiga människor? ingenting alls!!

    det är rätt så sjukt att jag minns typ alla dina saker som du skrivit om under året; jag har hängt rätt mycket här inne under året! minns t.ex. fortfarande exakt var jag gick när jag lyssnade på första intervjun i din podd. ser fram emot att träffa dig mer under 2016! kram på dig!

  2. Wow vilket år! Jag är så glad för det du har startat, alltså Better Bloggers, podden och allt som hör det till. Jag tycker det är riktigt roligt att följa med i det lite mer personliga också, så som här och på Instagram Heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Crazy Smoothie Workshop

Reklamsamarbete med Medborgarskolan Ni som hängt här ett tag vet att jag inte är en fena på att laga mat. Jag är faktiskt ganska totalt

Hemester – ett dygn på Ulvön

I början av juni blev jag bjuden till Ulvön av Ebba och Tobias, paret som driver Ulvö Hotell. Jag och Ebba har pratat fram och

Vlogg: Midsommar 2018

Du har ju redan sett en massa bilder från min midsommar i Friluftsbyn och nu kommer vloggen! Det är blomplockning, kransbindningskurs och en hambo i

Bokfest för “Gör skillnad” på Bee urban

Jag var ju i Stockholm förra veckan (igen) och lyckades tajma in besöket med releasefesten av Marias, Emmas och Johannas sprillans nya bok – ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”.