Årets första julbord

Årets första julbord

171130 - Julbord med Lidl

Jag älskar julbord. Så gissa om jag blev lycklig när jag blev medbjuden av Diadonna på årets första julbord anordnat av Lidl förra torsdagen. Vilken fantastisk kväll det var! Nya bekantskaper, gamla vänner, god mat och väldigt mycket skratt. Och otroligt mycket inspiration av magiska kvinnor.

Men det började trögt.

När vi skulle gå bordet runt och berätta om oss själva fick jag ett riktigt wake up call. Vi kvinnor är generellt vansinnigt dåliga på att skryta om vad vi är bra på. Vi satt alltså ca tio framgångsrika, kreativa kvinnor runt ett bord och i stort sett alla började med ”ja, mitt Instagramkonto är ju inte så stort” eller ”jag skulle ju kunna vara bättre på att uppdatera bloggen”, istället för att faktiskt berätta om vad vi lyckats med, priser vi vunnit eller bra business vi gjort.

Men vi blev bättre på det. Jag minns inte om det var jag eller någon annan som sa ”STOPP nu, varför klankar du ned på dig själv det första du gör?!” och så hjälptes vi åt att skryta istället. Och sedan applåderade vi och tjoade vilt för varandras framgångar. Så pass att de andra borden undrade vad i hela friden vi höll på med.

Det var SÅ befriande. Och SÅ inspirerande. Lektionen? Skryt mer.

Julbord med Lidl
Foto: Linus Pettersson

Men vi backar bandet och kikar på kvällen från början.

Vi åkte alltså ut till Värtahamnen och in på en gård som utifrån faktiskt såg rätt sunkig ut. En gammal lagerlokal som först kändes som ”ska vi in HÄR”. Men så kom vi in på gården och där brann eldar och det luktade jul. Så himla fint, wow!

Julbord med Lidl
Foto: Linus Pettersson

Och när vi sedan kom in i ”lagerlokalen” såg det ut så här. Vi tappade andan allihopa. HEL fantastiskt hur det lyckats göra om en sliten industrilokal till en helt fantastisk eventlokal. Vi bloggare ooooade länge och väl över fotomöjligheterna. ”Det är ju bara att lägga prylarna på golvet och gå loss!!”.

171130 - Julbord med Lidl

Det var alltså de här tre fina personerna som tillsammans med Lidl styrt upp kvällen och bjudit in var sitt sällskap. Fredrik Rosell bjöd sitt sällskap på traditionellt julbord, Flora på vegansk julmat och Diana på en fusionvariant.

Julbord med Lidl
Foto: Linus Pettersson

Diana bjöd på följande mumsigt; ugnsbakad rotselleri med brynt rosmarinsmör, brysselkål gratinerad i saffran- och vinsås, julpajer med västerbottensost och färska fikon, köttbullar med smak av kanel serverad med syrad rödkål och pepparkakscrostini med ädelostkräm och glöggkokta aprikoser. Maten lagades av två kockar och alla råvaror var från Lidl.

171130 - Julbord med Lidl

Julbord med Lidl
Foto: Linus Pettersson

171130 - Julbord med Lidl

En alldeles underbart ovanlig vanlig jul.

171130 - Julbord med Lidl

Sedan hamnade vi här någonstans och det var en helt perfekt avslutning. Tack Lidl och Diana för inbjudan!

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

En dag i Skuleskogens nationalpark

I hjärtat av Höga Kusten hittar man Skuleskogens nationalpark där urskogen växer tät och man kan nästan ana älvorna dansa fram i skymningen. Hit kom

Tydligen så säljer jag mig själv

När jag såg att mitt förlag delat den här artikeln på Facebook imorse så fick jag lite ont i magen. Och när jag såg kommentarerna

En alldeles speciell lördagsmorgon.

Idag är en alldeles speciell lördagsmorgon. För idag släpps Social Brand Lab, onlinekursen som jag arbetat som en liten iller med det senaste halvåret. Jag