Backpacking for dummies

Backpacking for dummies

USA-visum är fixat, biljetter upphämtade och väska kirrad.

Den här lilla (enorma) sötingen plockade jag upp på Stadium igår, de hade 20% rabatt på alla ryggsäckar, så det var ju som hittat! Inga hjul tyvärr, men man kan öppna den från sidan och det finns en hel drös hemliga fack och finesser på den. Hur jag ska få plats med 4 månaders packning i den har jag ingen aning, en sådan här skulle jag kunna fylla för en weekend.

Jag undrar fortfarande vad jag gett mig in på, hur blev jag en backpacker? Jag behöver en nybörjarguide. Backpacking for dummies. Hjälp!

8 svar

 1. Det kommer gå finfint! Jag hade ryggsäck i samma storlek som jag levde med i 3 mån. Men vi skickade faktiskt hem två paket under tiden vi var bort också. För lite shopping blev det ju 🙂

 2. Jag tycker synd om dig, för den där packningen skulle jag aldrig klara av. När jag flyttade till Florens för just 4 månader, hade jag 11 kg övervikt. Samt händerna fulla av handbagage. Föräldrarna fick ta en del när de hälsade på och skulle hem sen. 🙂 Lycka till! Du kanske kan skriva en sådan där ”for dummies” när du väl är klar! 🙂

 3. Varför ska du ha så lite packning när du först ska bo flera månader på samma ställe? Du LÄR ju shoppa en del i NY. Bara att skeppa hem med båt när du väl beger dig ut på den ”riktigta” back packingen, det är billigt och smidigt. =)

 4. Det går!

  Man måste bara inse lite saker först, typ
  * Bekväma skor på fötterna under resan, bara ett par partyskor i väskan, helst platta
  * Du behöver MAX ett par byxor. Är bara att tvätta lite oftare
  * Kjolar likaså, max 1 eller 2
  * Samma med klänningar

  * Tänk lager på lager
  * Tänk också work to party – många funktioner i samma plagg
  * Köp antingen handduk på plats, eller packa nåt billigt tunt skräp alt. mikrofiberhandduk (torkar fortare)
  * Piffa till vanliga plagg för att göra dem till partyplagg, accessoarer tar knappt nån plats

  * Igen, färre plagg = tvätta oftare, enkelt gjort. Ta med Y3 för säkerhets skull.

  OCH!!! Minst ett ombyte i handbagaget, om väskan skulle komma bort.
  (Sen som de andra säger, skicka hem prylar, använd UPS eller vanliga posten eller nåt, fråga andra utlänningar hur man gör där du är 🙂 Man har alltid mer när man kommer hem än när man åker, så packa inte väskan sprängfylld redan nu!)

  1. Men alltså Annika, I löv jo. Den här packlistan kommer jag gå efter religiöst. Bra det med ombyte i handbagaget! Jag trodde skorna skulle bli svårast, men ärligt talat blir det nog klänningarna. Skor kan jag köpa i NYC. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Inbrott i hönsgården

Jag har haft höns i snart fyra år nu och varit relativt skonad från rovdjur. Visst, några gånger per år kommer höken på besök och

Om att skaffa barn. Själv.

Igår fyllde jag 38 år. Och nu har jag bestämt mig. Jag vill ha barn. Det här beslutet är något som är långt ifrån självklart

Att bygga ett trädäck

I flera somrar nu (eller de fyra som jag bott här) har jag längtat efter att ha ett trädäck i trädgården. På verandan har jag

En sommaronsdag i maj i Stockholm

Nu sitter jag på tåget hem till Övik igen efter några finfina dagar i Stockholm. Jag har helt brutalt ont i magen, ingen aning varför,