Det var ett gäng mellandagar

Det var ett gäng mellandagar

Jag läste någonstans ett citat att mellandagarna, de är de enda dagarna per år då det är okej att göra absolut ingenting. Att bara lata sig, skita i disken och titta på Netflix hela dagarna. Dagar för noll ansvar och 100% lättja.

Jag vet inte riktigt om jag tycker att det stämmer, mellandagarna tycker jag folk mest spenderar med att ränna runt hos olika släktingar och äta varierade mängder julmat, men det kan ju också vara min filterbubbla.

Jag tänkte i alla fall idag bjuda in dig till hur just mina mellandagar såg ut, långt tillbaka där i 2021.

På juldagen bestämde sig en av mina hönor (oklart vem) att värppausen var över och bjussade på säsongens första ägg. En aning tidigt kan jag tycka, men vad vet jag egentligen, jag har ju bara haft höns en vinter förut.

Då vill jag dock minnas att hönsen hade uppehåll en längre tid och började värpa först framåt senvintern (japp, i mars)?

I alla fulle fall.

Där juldagen hade jag ju fortfarande julfirargäster – Jenny och Linda och Carin som hängde med hos mig på julaftonskvällen hade alla sovit kvar och hjälpte mig stöka undan dagen efter. Jag stuvade undan resterna av inte mindre än fem flaskor bubbel och en flaska rödvin (jag duckade rödvinet, jag har lärt mig till slut att det är en skitdålig idé klockan ett på natten), bra jobbat för ett gäng fyrtio-taggare (förlåt, Carin är bara 36)!

Sedan åkte Jenny vidare för att fortsätta julfirandet på annat håll medan vi andra parkerade oss framför teven och plöjde tre avsnitt av ”And Just Like That..” och klassikern ”Borta med Vinden”. Totalt nätt sex tappra timmar framför teven, snyggt kämpat!

På annandagen körde jag mot stan ungefär samtidigt som solen gick ner. Siktet var inställt på traditionell annandagspizza hos min morbror med släkten. Kanske den bästa idén vi någonsin kommit på. Så mysigt att hänga hela stora skocken och du kan ju ana vem som blev showens mittpunkt – Vilmer så klart.

Nästa mellandag i ordningen – en tisdag – var jag hos optikern och sedan spenderade jag en himla massa timmar på Espresso House. Först med mamma och brorsan och sedan med en gammal klasskompis från högstadiet. Vi hade en del att ta igen så att säga. Det här med att ha en bild av en person och sedan helt få revidera den som vuxen är otroligt intressant. Han var precis lika rolig som jag minns honom dock.

När det började kvällas förevigade jag igloon som en entusiast byggt på torget och sedan invigde jag sodastreamern jag fick i julklapp och kände mig som världens smartaste boomer. Egna bubblor liksom, hur bra?

Den sista mellandagen – alltså dagen innan nyår – åkte jag till Lögdeå för att åka skidor på åkern med syrran. Det var ett äventyr i motvind kan man säga. Det blåste från alla håll och spåren hade drivit igen på flera ställen så vi visste inte riktigt om vi åkte åt rätt håll. Man gillar ju äventyr. Hade träningsvärk i flera dagar efteråt.

Åh just! Har köpt världens smartaste pryl! Typ cykelbyxor/shorts i merrinoull som jag har ovanpå understället men under byxorna för att jag lätt blir kall över rumpan/höfterna. Så. Bra. Extra värme på precis rätt ställe. Som sagt – smart boomer. Här hittar du dem, på Lindex (annonslänk).

Och sen snöade det lite till. Tog första bilden innan plogbilen hade kört förbi, då var allt bara vittvittvitt. Extra vackert på något vis.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Serietips för en regnig semestervecka

Den här sommaren är ju lite som mitt relationsmönster – ambivalent (lyssna på senaste avsnittet av ”Vad fan håller jag på med?!” så fattar du

En vecka till valet – så röstar jag!

Om knappt en vecka är det val. Och även fast jag ofta känner mig uppgiven och informationstrött så känner jag att jag har ett ansvar