Till nya traditioner

God fortsättning!

Förra julen var jag ju sjuk i Covid så i år bestämde jag att vi skulle slå på stort och ha julklappar igen! Vi har skippat det här med julklappar i rätt många år nu, dels för att jag hade det skralt ekonomiskt i ganska många år och dels för av att vi alla var trötta på konsumtionshetsen och köpa prylar bara för att köpa.

Men så när vi firade jul med Anna och hennes sambos familj för två år sedan och det delades ut massor med klappar så blev jag så sugen. Det är ju så mysigt! Plus att jag älskar att ge bort presenter, finns ju inget bättre. Speciellt när man hittar de där perfekta klapparna som bara skriker mottagarens namn.

I vanlig ordning blev det jullunch hos mamma, dock i år med lite ny uppställning. Min morfar gick ju bort i påskas så han saknades vid bordet. Men den tomma platsen fylldes av familjens nytillskott – min systerson Vilmer!

Han är nu nästan åtta månader och har ganska nyligen börjat äta vanlig mat så det skulle ju smakas på allt på julbordet! Han gillade verkligen kalvsyltan och fatosten men tyckte att senapen var lite mycket. 😅

Hur söt unge?! Han är också väldigt fascinerad av mina hundar men har inte riktigt lärt sig hur man klappar fint utan det är mest bankbank och slita och det är inte så poppis hos pälsbarnen.

Det är ju också Lunas första jul och hon uppskattade också konceptet. Speciellt skinkan, kalvsyltan och allt kel med människorna.

Innan det ens var dags för Kalle Anka hade vi kommit till julklapparna och det var väldigt mysigt att sitta där i ett hav av julpapper igen bland glada ansikten och en galen bebis som gillade julsnörena bäst.

Sedan bröts firandet upp, Anna och hennes lilla familj skulle vidare, mormor var trött och jag hade också kvällsplaner.

Det var nämligen dags för fas 2 av min julafton – den med vännerna! Stjärnorna stod så att både Jenny och Linda var barnfria och Carin kom till stan och det var ju klart vi skulle fira lite med varandra!

Fan vilken fin grej det blev, att få fira en del av julafton med sin valda familj – sina vänner. Det blev en väldigt prestigelös sådan, Carin fixade hemgjord pizza och saffranskladdkaka (skoja ej vad gott!) och så drack vi bubbel. Väldigt mycket bubbel. Så pass mycket att jag gick och la mig halv tre, minns ej när jag gjorde det sist. Och det sista gänget ramlade nog inte isäng förrän efter fyra.

Arkiveras under succé med andra ord, detta julaftonsupplägg.

Tack för den julen, 2021!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vårjackor plus size

Vårjackor för plus size ladies

Inlägget innehåller annonslänkar. Läs mer om annonslänkar här! Äntligen börjar våren så smått knacka på dörren (även om det varit nollgradigt här på morgonen de

Vlogg: Midsommar 2018

Du har ju redan sett en massa bilder från min midsommar i Friluftsbyn och nu kommer vloggen! Det är blomplockning, kransbindningskurs och en hambo i

Vlog: Golvläggarfest!

Tjohoo! Här kommer äntligen vloggen från golvläggningen (som du ju fick se i bloggform redan för en månad sedan)! Det är tydligen inte helt lätt